Foci

Suárez újra harapott, eltiltásra számíthat

Fegyelmi eljárást indított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) kedden Luis Suárez uruguayi csatár ellen, aki minden bizonnyal beleharapott olasz ellenfele vállába a brazíliai labdarúgó-világbajnokság keddi mérkőzésén.

Kimeríthetetlen a mémgyárosok tárháza Suárez harapása után

A témáról kiadott közlemény emlékeztet arra, hogy a FIFA szabályzata szerint a televíziós felvételek visszanézése után, utólagosan is szankcionálhatóak, akár el is tilthatók azok a játékosok, akiket az adott mérkőzésen a játékvezető nem büntetett meg.

A közlemény szerint a játékosnak és az uruguayi szövetségnek még szerdán, közép-európai idő szerint este tíz óráig lehetősége van ismertetnie a FIFA-val saját álláspontját, és eljuttatnia a nemzetközi szövetséghez bármely olyan dokumentumot, amelyet az esethez tartozónak gondol.

Fotó: Europress fotóügynökség

A pályafutása során már több hasonló esetbe keveredő Suárez – a televíziós felvételek tanúsága szerint – tíz perccel a lefújás előtt valószínűleg megharapta az olasz Giorgio Chiellinit egy ütközéskor. Chiellini az eset után meg is mutatta a harapásnyomokat a játékvezetőnek, aki egyik játékosnak sem adott lapot.

Uruguayi részről eddig nem kommentálták a történteket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik