Foci

Kiszenvedett, csúnya győzelem

Hollandia 3-2-re győzött, Martins Indi megsérült, Depay remekül játszott.

Mindenki nyugalomra intett az előző meccs után, mert a spanyolok elleni mérkőzésen nagyon kijött a lépés, de az is biztos volt, hogy még egyszer ennyire nem fog, hiába Ausztrália az ellenfél, tartani kell tőlük, a biztonság kedvéért.

Be is jött, aki mindenki mondott, de vicces (számomra szívrohamokozós) módon egy beszívott, álmos Hollandia futott ki. Az ausztrálok letámadtak, jöttek előre, mégis a megint jól játszó Robben szerzett vezetést: megindult a vonat, aztán choo-choo motherfucker, 1-0, Robben ismét kirobbenó formában tetszelgett, a félpályáról futotta le a fél ausztrál válogatottat.

Erre azok rögtön válaszoltak is egy gyönyörű Cahill kapáslövéssel, amit senki sem védett volna ki, habár a védelem megint mit hozott össze, az rejtély. Sajnos nem sikerült sérülés nélkül kihúzni: Martins Indit leütközte Cahill a levegőben, aki azt hitte, hogy az aussie rules-t játszik (ott tolerálják a kifejezetten brutális játékot is), emiatt a holland a vállára-nyakára érkezett a földre. Szerencsére csak agyrázkódása van, jobbulást neki.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Van Gaal azonnal váltott 4-3-3-ra, bejött Memphis Depay. Az ausztrálok nagyon felbátorodtak, a hollandok egészen addig türelmesen labdázgattak, amíg a bíró be nem fújt egy olyan büntetőt, amit nehezen értek: Blind karjára pattant a labda, be is lőtték, 2-1 volt az aussziknak. A hollandok azonnal felpörögtek, van Persie büntetett gyorsan Depay passzából – hát ő sem fog sokáig játszani a PSV-ben. A harmadik gólt már maga Depay jegyezte: megküldte távolról, de nem is volt nagyon erős a lövés, szépen belepkézte ezt az ausztrál hálóőr.

A védelem később is majdnem megtizedelte a szívbeteg holland drukkereket, mert hol rosszul passzoltak, hol rosszul helyezkedtek, lehetőséget hagyva a kenguruknak, láthatóan itt van a legkomolyabb gond. Végül a meccs utolsó negyedórája lényegesebb esemény nélkül futott le, a hollandok 1-2 fokozatot váltottak vissza, nem hajtották túl magukat, és végül sikerült behúzni a meccset. De srácok, még egy ilyet ne, mert Chile, és a későbbi ellenfelek ellen csak nehezebb lesz. És kezdjünk valamit Sneijderrel, mert az előző meccsen sok dolga nem volt, most viszont bántóan formán kívül volt.

Nem volt a legjobb meccs a hollandok számára, de egy világbajnok-aspiráns tudjon győzni csúnyán is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik