Foci

Börtönbe vonult Bayern München elnöke

Megkezdte börtönbüntetését a Bayern München elnöke.Uli Hoenesst adócsalásért ítélték el.

A sportvezető a bajorországi Landsbergben működő büntetés-végrehajtási intézetben kezdte meg a jogerősen kiszabott három és fél éves szabadságvesztés letöltését – közölték ügyvédei.

Fotó: Europress Fotóügynökség

Uli Hoenesst hétrendbeli, összesen 28,5 millió euró értékre elkövetett adócsalásban marasztalták el márciusban, amiért nem fizette be egy titkos svájci számlán keresztül bonyolított tőzsdei és devizapiaci ügyeletekből származó nyereség után járó közterheket.

Elítélése után lemondott a Bayern München egyesületnél és részvénytársaságnál betöltött tisztségeiről, de jelezte, hogy a büntetés letöltése után visszatér a klubhoz.

Uli Hoeness tavaly januárban önfeljelentést tett egy svájci bankszámlájával összefüggésben. Hoeness esetében a bíróság nem fogadta el az önfeljelentést, mert a sportvezető nem tárta fel a terhére rótt adózási bűncselekmények valamennyi részletét. 

A Bayern München volt elnöke 1970-től 1979-ig az egyesület labdarúgója volt, az NSZK nemzeti válogatottjával 1972-ben Európa-bajnoki, 1974-ben világbajnoki címet szerzett. 27 éves korában egy térdsérülés miatt visszavonult, de az egyesületnél maradt és menedzserként dolgozott tovább.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik