Foci

Meglepetés nélküli a holland vb-keret

Louis van Gaal, a holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya kihirdette 23 fős vb-keretét.


Fotó: Europress Fotóügynökség

A következő szezonban már a Manchester United labdarúgócsapatát irányító szakember főleg fiataloknak intett búcsút a szűk két hét múlva rajtoló világbajnokság előtt. Louis van Gaal döntése értelmében a kapusok közül Jeroen Zoet (PSV), a védőknél Patrick van Aanholt (Chelsea), Karim Rekik (Manchester City) maradt ki. A középpályás Tonny Vilhena (Feyenoord), valamint a csatárok közül Jean-Paul Boetius (Feyenoord) és Quincy Promes (Twente) nem utazik Brazíliába.

A legnagyobb kimaradó a Hamburg rutinos középpályás, Rafael van der Vaart, aki egy sérülés miatt maradt le a mundialról. Kevin Strootman hiánya is érzékeny veszteség az oranjének.

Hollandiára kemény menet vár, ugyanis a címvédő Spanyolország elleni kezdés után Ausztrália, majd Chile lesz az ellenfele a B csoportban.

A hollandok végleges kerete

Kapusok: Jasper Cillessen (Ajax), Michel Vorm (Swansea City), Tim Krul (Newcastle United)

Védők: Paul Verhaegh (Augsburg), Daryl Janmaat (Feyenoord), Joel Veltman (Ajax), Stefan de Vrij (Feyenoord), Ron Vlaar (Aston Villa), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Terence Kongolo (Feyenoord), Daley Blind (Ajax)

Középpályások: Leroy Fer (Norwich City), Nigel de Jong (AC Milan), Jordy Clasie (Feyenoord), Jonathan de Guzman (Swansea City), Georginio Wijnaldum (PSV), Wesley Sneijder (Galatasaray)

Támadók: Arjen Robben (Bayern München), Robin van Persie (Manchester United), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke), Dirk Kuyt (Fenerbahce), Jeremain Lens (Dinamo Kijev), Memphis Depay (PSV)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik