Foci

18 milliárd forintra büntették a City-t és a PSG-t

Rendkívül súlyos, 60 millió eurós (18,3 milliárd forint) pénzbüntetést kapott a Paris Saint-Germain és a Manchester City az Európai Labdarúgó Szövetségtől (UEFA) a pénzügyi fair play megsértése miatt.

Az UEFA pénteken azt közölte, hogy a két klub emellett a Bajnokok Ligája következő idényére 25 helyett csak 21 játékost nevezhet.

A City és a PSG egyúttal megállapodott az UEFA-val, hogy a soron következő két szezonra “jelentősen csökkenti” a futballisták átigazolására fordított összeget.

Története során az UEFA még soha nem szabott ki ilyen súlyos pénzbüntetést. A szövetség ugyanakkor jelezte, hogy ha a két klub a következő két évben maradéktalanul betartja a pénzügyi szabályokat, 40 millió eurót visszakap. 
Az UEFA a PSG és a City mellett további hét klubra, köztük a török Galatasarayra és az orosz Zenitre szabott ki kisebb büntetéseket hasonló okból.

A pénzügyi fair play szabályai a következő idényre vonatkozóan lépnek életbe, a néhány éves felkészülési időszak most ér véget. Az előírások célja, hogy a klubokat arra kényszerítsék: ne költsenek többet, mint amennyit megtermelnek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik