Foci

Barcelona: nincs ennél fájdalmasabb vereség

Immár csak a bajnoki cím megvédése segíthet a Barcelonának abban, hogy a mostani futballidényét elégségesre mentse, miután szerda este 2-1-re elvérzett a Real Madriddal szemben a Király Kupáért vívott valenciai csatában.

A katalánok a múlt héten a Bajnokok Ligájától voltak kénytelen búcsút venni, ráadásul az elődöntőtől a másik fővárosi élgárda, az Atlético Madrid ütötte el őket, amely a Primera Divisionban – öt fordulóval a vége előtt – négy pontal vezet a Barca előtt.

A címvédő pillanatnyilag csak harmadik, merthogy a Real Madrid is előtte van három ponttal, így a Primera División megnyerése alapvetően már nem is a Barcelonán múlik, hanem a két madridi alakulaton.


Fotó: Europress Fotóügynökség

Így aztán könnyen megeshet, hogy a szezont nyitó siker, a hazai szuperkupa elhódítása lesz az egyetlen érdemi zsákmánya az együttesnek, amelynek tavaly júliusban szerződtetett argentin vezetőedzője, Gerardo Martino is egyre nehezebb helyzetbe kerül, noha kontraktusa a következő bajnoki évad végéig szól. Ő azonban nem kíván önként távozni posztjáról, amint azt újfent, a kupadöntőt követő nyilatkozatában is megerősítette a szakvezető:     

“Az én jövőm nem függ attól, hogy most kikaptunk, ki akarom tölteni a szerződésemet” – mondta. Nagy kérdés persze, hogy az ő szándékai egybeesnek-e a Barca vezérkarának óhajával.

A meccset követő sajtótájékoztatón mindenesetre sietett leszögezni, hogy roppantul fájlalja a vereséget.
“Mintha fejbe kólintottak volna, úgy éltem meg ezt a csapást, sajnos nem tudtunk megfelelni a hatalmas elvárásoknak. Bár egyenlítettünk, nagy árat fizettünk azért, hogy a rivális két kontratámadása eredménnyel járt” – értékelt a tréner. Hozzátette, hogy csapata irányította a játékot, a mezőnyben fölényben volt, de futballistái nagyon kevés helyzetet tudtak összehozni.


Fotó: Europress Fotóügynökség

“Nem tudok elképzelni ennél fájdalmasabb vereséget, és nagyon sajnálom az értünk szurkolókat” – jelentette ki Martino, aki hozzáfűzte, hogy a bajnokságban, immár az egyetlen sorozatban, ahol még célba érhetnek, a végsőkig harcolni fognak az első helyért. 

A Valenciából hajnalban hazatért madridiak klubelnöke, Florentino Pérez tévéinterjúban méltatta a csapat 19. Király Kupa-győzelmét.

“Megvan az első címünk, ami lelkesítő a folytatásra, hogy meglegyen a tizedik európai kupasikerünk, és a spanyol bajnoki cím is” – nyilatkozta a spanyol televíziónak az elöljáró, aki bízik benne: ezek után a Real megnyeri a Bajnokok Ligáját és a hazai pontvadászatot egyaránt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik