Foci

“Guardiola kell a Barcelonának”

Johan Cruyff, a katalánok korábbi legendás játékosa és edzője az El Mundónak adott interjújában beszélt a Barcelona jelenlegi vezetéséről, valamint arról is, hogy ki lenne a csapat számára az ideális edző.

A játékosként háromszoros aranylabdás holland szerint a korábbi Barca elnöknek, Joan Laportának – akivel jó viszonyt ápolt, szemben a jelenlegi vezetéssel – vissza kellene térnie, és az ő irányításával a klubnak meg kellene próbálnia visszacsábítani Pep Guardiolát a katalán együtteshez.

„Ha Laporta újra elnök lesz, megmondom majd neki, hogy a legjobb dolog amit tehet, hogy visszacsábítja Pepet, és mivel egy intelligens ember, ezért meg is tenné.”

Fotó: Europress Fotóügynökség

A 66 éves Cruyff így folytatta: „Olyan emberek döntenek akik nem értenek a futballhoz, nem a tréner irányít, hanem akik csak hasznot akarnak szerezni a klubból.”

A holland a korábbi elnököt, Laportát, valamint a korábban lemondó Sandro Rosellt és a helyébe lépő Josep Maria Bartomeut is összehasonlította.

„Laporta amikor elnök volt, hagyta dolgozni azokat, akik értenek ehhez a sporthoz. Txiki, Rijkaard és Guardiola is követtek el hibákat. Laporta elnökként megvédte őket és ez működött. Voltak nagyon jó és nagyon rossz pillanatok is, de összességében ez egy sikeres időszak volt.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik