Foci

Bundásliga: újabb 21 vádlott áll bíróság elé

A Fővárosi Törvényszéken ma folytatódik a magyarországi bundaügy tárgyalása. A harmadik tárgyalási nap jön, egy újabb szál, 21 gyanusítottal, négy tárgyalási nappal. Szerencsés esetben jövő hétre első fokú ítélet várható.

A vád szerint K. Krisztián és 20 társa alkalmanként és személyenként 1000 és 10 000 euró közti vesztegetési pénzt fogadott el, amiért cserébe befolyásolta magyar bajnoki és ligakupa-mérkőzések eredményét.

Az ügyészség szerint K. Zoltán, L. Mátyás és K. Zsolt velük állapodott meg 12 mérkőzés manipulálásáról – a Siófok, a Diósgyőr és a Kaposvölgye bajnoki, Magyar Kupa- és Ligakupa-mérkőzéseiről van szó -, majd fogadóirodáknál ismeretlen összegekkel fogadott az elcsalt mérkőzésekre.

A nemzetközi bundabotrány kapcsán 2013 májusában a magyar ügyészség összesen 45 fő ellen emelt vádat négy különböző vádirat alapján, ezek közül eddig kettő tárgyalása kezdődött el. K. Zoltán és L. Mátyás 2011 júniusa óta van őrizetben, amit 2013 áprilisában házi őrizetre változtattak, majd augusztusban újra rács mögé kerültek.

A két egykori focistát bűnszervezet tagjaként elkövetett vesztegetéssel és számítógépes csalással vádolják, akár tizenhat év börtönt is kaphatnak. Ha a tárgyalás ilyen ütemben halad, meglehet, a jogerős ítélet napján már valamennyi büntetésüket le is ülték…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik