Foci

C. Ronaldo duplázott, továbbjutott a Chelsea is

Samuel Eto'o (samuel eto'o, )
Samuel Eto'o (samuel eto'o, )

A Chelsea és a Real Madrid is magabiztosan nyert hazai környezetben a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének visszavágóján. Mind a két együttes továbbjutott. Szalai Ádám csereként egy félidőt kapott.

A múlt héten négy együttes, a címvédő Bayern München, valamint az Atlético Madrid, az FC Barcelona és a Paris Saint-Germain váltotta meg a jegyét a legjobb nyolc közé. A többi kérdésre ezen a héten kapunk választ, bár a keddi összecsapások közül a Chelsea és a Galatasaray visszavágója volt még érdekes (az első felvonás 1-1 lett), a Real Madrid ugyanis idegenben került 6-1-es előnybe a Schalke ellen.


Didier Drogba ellenfélként, de így is közönségkedvencként érkezett a Stamford Bridge-re
Fotó: Europress Fotóügynökség

Londonba visszatért Didier Drogba, aki korábban nyolc éven át szolgálta a Chelsea-t, 2012-ben pedig előbb hosszabbításra mentette a Bayern elleni BL-döntőt, majd belőtte a győzelmet érő büntetőt a tizenegyes párbaj során. Az immáron a török csapatot erősítő elefántcsontparti támadó ehhez méltó fogadtatásban részesült a szurkolóktól, más kérdés, hogy több örömre nem nagyon lehetett a mérkőzésben.

Már a 4. percben vezettek az angolok, egy szép akciót a remek ütemben kilépő Samuel Eto’o fejezett be pontosan. A Chelsea ezután is kapujához szögezte ellenfelét, a nyomás pedig a 42. percben érett újabb góllá, Gary Cahill volt ezúttal a befejező ember.

A második felvonásban próbálkozott ugyan a Galata, de a hazai kontrákban végig ott volt a gól lehetősége, a csereként beálló Fernando Torres például csak Muslera nagy bravúrja miatt nem növelte tovább a csapatok közti különbséget. A Chelsea tehát érvényesítette a papírformát, ezúttal 2-0-ra nyert és 3-1-es összesítéssel jutott tovább.


Cristiano Ronaldo egy találattal megfejelte a tavalyi termését, már 13-nál jár
Fotó: Europress Fotóügynökség

Ugyan a Schalke 04-nek semmi esélye nem volt a Real Madrid ellen a továbbjutásra és a bajnokságban a második helyre hajtó gelsenkircheniek meg is szellőztették, hogy pihentetik egy-két sztárjukat, mégis Klaas-Jan Huntelaar kezdett és Szalai Ádám kispadozott. A kedd esti mérkőzésen a blancók korán előnybe kerültek, Gareth Bale passza után Cristiano Ronaldo lőtte meg a soros gólját, de még az első felvonásban egyenlített a Schalke, Hoogland lövése pattant meg a kapu felé menet becsapva ezzel Iker Casillast.

A második felvonásra már érkezett a magyar válogatott támadó, Huntelaart váltotta, így pályára léphetett egykori együttese ellen. Szalai ugyanakkor túl sokat nem tudott hozzátenni csapata játékához, ráadásul a Real a 74. és a 75. percben is betalált – Ronaldo, majd Morata volt eredményes. A Madrid tehát ezt a meccset is megnyerte (3-1-re) és 9-2-es összesítéssel lépett tovább a negyeddöntőbe.

A duplával záró Cristiano Ronaldo utolérte Puskás Ferencet a házi örökrangsorban, mind a ketten 242 gólt szereztek a Real Madrid színeiben.

Eredmények – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, 2. mérkőzés

Chelsea (angol) – Galatasaray (török) 2-0 (2-0)
Gólszerzők: Eto’o (4.), Cahill (42.)

Továbbjutott: a Chelsea, 3-1-gyel.

Real Madrid (spanyol) – Schalke 04 (német) 3-1 (1-1)
Gólszerzők: Ronaldo (21., 74.), Morata (75.) illetve Hoogland (31.)

Továbbjutott: a Real Madrid, 9-2-vel.

Videó – Eto’o gólja:

Videó – Cahill állította be a végeredményt:

Videó – Cristiano Ronaldo korai gólja:

Videó – Hoogland egyenlített:

Videó – Cristiano Ronaldo második villanása:

Videó – Morata is betalált:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik