Foci

Gól nélkül döntetlennel kezdtek Gulácsiék

Gulácsi Péter (gulácsi péter, )
Gulácsi Péter (gulácsi péter, )

A Salzburg 0-0-s döntetlent játszott a Basel vendégeként az Európa Liga nyolcaddöntőjének első meccsén. A Valencia már idegenben kiharcolta a továbbjutás a Ludogorets Razgrad ellen, a Porto pedig 1-0-s előnybe került a Napolival szemben.

Gulácsi Péter alakulata az előző fordulóból elsöprő sikerrel jutott tovább, az Ajaxot 6-1-s összesítéssel ejtették ki. Sokan – így a Sport24 is – esélyesnek tartja őket a kupasorozat fináléjába jutására is, a következő ellenfél most a Basel volt.

A párharc a svájciak otthonában kezdődött, s Gulácsi természetesen a kezdő tizenegyben kapott helyett az osztrák csapatban. A Salzburg nagyon szerette volna már idegenben kiharcolni egy győzelmet, ez azonban nem jött össze. A vendégek többször próbálkoztak kapuralövéssel, s veszélyesebben is játszottak, gól azonban nem született, nyílt maradt a párharc.

Fotó: Europress fotóügynökség

A nyolcaddöntők egyik legnagyobb párharcát a Porto kezdte hazai pályán, a Napolit látták vendégül. Rafa Benitez gárdája viszonylag nagy bajba került az odavágót követően, mert bár a mutatott játékon lehet még javítani a második meccsig, ugyanakkor a portugálok Martinez góljával 1-0-ra győztek, így a visszavágón egy bekapott gól már nagyon sokba kerülhet az olaszoknak.

A harmadik hét órakor kezdődő nyolcaddöntőn a Ludogorets Razgrad együttese a Valencia ellen lépett gyepre pályaválasztóként, a publikumnak azonban nem sok örömet tudtak okozni. A vendégek már az ötödik percben előnybe kerültek, s a félidő derekán hiába került emberelőnybe a hazai csapat, Bezjak büntetőt rontott, a spanyolok pedig még a félidő előtt megduplázták előnyüket. A Valencia a második játékrészben tíz emberrel is megadta a kegyelemdöfést, Senderos állította be a 0-3-s végeredményt.

Eredmények – Európa Liga, nyolcaddöntő, 1. mérkőzés:

Ludogorec (bolgár)-Valencia (spanyol) 0-3 (0-2)
gól: Barragán (5.), Cartabia (33.), Senderos (59.)
kiállítva: Juninho Quixadá (80.), illetve Keita (24.)

FC Porto (portugál)-Napoli (olasz) 1-0 (0-0)
gól: Martínez (57.)

FC Basel (svájci)-Salzburg (osztrák) 0-0

Ajánlott videó

Olvasói sztorik