Foci

A ‘Gladbach megtalálta Ter Stegen utódját

A Bundesliga 8. helyén álló Mönchengladbach hivatalos közleményben tudatta, hogy leigazolta az ötszörös svájci válogatott Yann Sommert a Baseltől.

A 25 éves kapus öt éves kontraktust köt a német klubbal, ő pótolhatja a pályafutását szinte már biztosan a Barcelonánál folyatató Marc-André Ter Stegent.

Max Eberl, a Mönchengladbach sportigazgatója szerint Sommer az, aki megfelelően pótolhatja a 21 éves tehetséget, aki igazán nagyot dobbanthat azzal, ha valóban a katalán együtteshez igazol, a nyáron távozó Victor Valdes helyére.

Sommerben látják a jövőt
Fotó: Europress Fotóügynökség

„Marc elmondta nekünk, hogy mindenképpen távozni szeretne a szezon végén, és megállapodtunk az új klubjával az átigazolása feltételeiről” – nyilatkozta Eberl.

„Az ő utódja Yann Sommer lesz, aki egy kiváló kapus, huszonöt éves korára már most jelentős nemzetközi tapasztalattal. Örülünk, hogy minket választott” – méltatta a klub új kapusát.

Sommer elmondta ,hogy “itt minden nagyobb mint Svájban”, majd hozzátette, ha egy ilyen tradíciókkal rendelkező klub keresi, akkor élni kell a lehetőséggel.

A Baselben 152 meccsen védett Sommer, és háromszor lett svájci bajnok, 2010-től pedig a klub első számú hálóőrének számított.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik