Foci

Jó hajrá miatt nem kapott ki az FTC

Jova Levente, Muhamed Besic (jova levente, muhamed besic, )
Jova Levente, Muhamed Besic (jova levente, muhamed besic, )

Egy korai góllal vezetett sokáig a Dunaszerdahely a Ferencváros elleni edzőmeccsen, de a budapesti focicsapat végül 1-1-re mentette az összecsapást.

A törökországi edzőtáborból hazatérő Ferencváros labdarúgócsapata szerda délután a Dunaszerdahelyi AC-t látta vendégül a Népligetben. A DAC jelenleg sereghajtó a 12 csapatos szlovák élvonalban, 19 meccséből csak kettőt nyert meg.

A hazai zöld-fehérek számára nem indult túl jól az összecsapás, ugyanis már az 5. percben vezetést szereztek a vendégek, egy szöglet után Majernik előzte meg Jovát és fejelt a hálóba (0-1). Ugyan a Fradi megrázta magát a játékrész második felére, azonban a felvidékiek vonulhattak előnnyel a szünetre.

A második 45 percet offenzívan kezdte a Ferencváros és összességében az egész félidőben a hazaiak domináltak, azonban hiába a több lehetőség, a gól csak nem akart összejönni. Már-már úgy tűnt, hogy a vendégek behúzzák a meccset, de Inoescu szabadrúgása után a kapu előtt ólálkodó Busai beállította az 1-1-es végeredményt.

“Az első félidőben nem játszottunk valami jól, a második félidő már sokkal jobban tetszett. Nagyon sok labdát veszítettünk, ezen a téren sokat kell még fejlődnünk. Egész egyszerűen meg kell tanulnunk hiba nélkül játszani. Szeretnénk még igazolni, szükségünk van támadó szellemű játékosra, de egyelőre még nem találtuk meg az ideális jelöltet. A törökországi edzőtábor nagyon jól szolgálta a felkészülésünket, nagyon jól összekovácsolódott a csapat. Azért dolgozunk, hogy a bajnokságban előrébb lépjünk az ötödik helyről” – értékelte a fradi.hu-nak a meccset Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Ferencváros – Dunaszerdahelyi AC 1-1 (0-1)
Gólszerző: Busai (88.) illetve Majernik (5.)

Ferencváros: Jova – Jovanovic (Józsi, 46.), Cukic, Pavlovic, Bönig – Besic, Gyömbér – Jenner, Busai, Somalia (Hidvégi, 46.) – Böde (Ionescu, 46.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik