Foci

Torghelle kiszólt a szurkolónak

Az MTK-Szeged felkészülési meccsen történt valami, amiért érdemes volt kint lenni. Íme a magyar focivalóság egy aprócska pillanata, ami amúgy általános jelenség.

Torghelle Sanyi 2003/04-es bajnokságban játszott utoljára az MTK-ban. Akkor 22 meccsen 9 gólt rúgott. Ennek, no meg a németeknek lőtt két válogatott góljának köszönhetően igazolt Angliába, indult be nemzetközi karrierje. Akkor megtapasztalta, milyen is MTK szurkolók előtt játszani. Január 6. óta ismét kóstolgatja.

Torghellétől a tavaszi 13 bajnokin legalább 5-7 gólt várnak
Fotó: MTI

Aki kint fagyoskodott szombaton és kedden délután a Promontor utcában látta, Torghelle Sándor mit sem változott. Azt csinálja most épp kék-fehérben, mint amit évtízede folyamatosan és amit tavasszal is várnak tőle az MTK szurkolók. Nem cselezett ördögien, nem próbálkozott Kanta szerű zseniális passzokkal, csak alázattal űzte, hajtotta, hibára kényszerítette az ellenfelet. Keményen, férfiasan küzdött.

Mert ahogy mindig is fogalmazott, nem tartja magát labda virtuóznak, de ha felküldik a pályára megdöglik a sikerért.

Valahol a soros edzőmeccs 91. perc tájékán (!!) is ezt tette, amikor labdaszerzés céljából a bő 200 NB1-es mérkőzéssel a háta mögött éppen Szegeden futballozó Máté Pétert üzte az ellenfél térfelén. A védekező középpályás azonban előbb finom mozdulattal lesimította a “zsugát”, majd jobbal a labdáért nyúló Torghelle lába közt kötényt adott.

Torghelle Sándor 140 százalékot hozott ki karrierjéből
Fotó: MTI

A pálya mellett harsányan felnevetett valaki. Hangosan, gúnyosan. 5-10 MTK fanatikus állt ott. Egyikük röhögte ki azt, akiért még Budafokra is kijött megfagyni A legfanatikusabb, a legöregebb. Torghelle “leharapom a fejed” tekintettel kinézett és felcsattant: “Mit röhögsz!”

Csak ennyit mondott, majd ment tovább lendületből nyilatkozni, mert a bíró abban a pillanatban lefújta a meccset is. A Szeged ellen 2-0-ra nyert az MTK. Nem mellesleg Torghelle mindkét gólban benne volt: az első félidőben mesterien készített elő Dr. Horváthnak, majd a másodikban ő is betalált.

Az ember, aki nélkül tényleg, de tényleg nincs MTK meccs megszeppenve nézett társaira. Láthatóan elszégyellte magát. Jól tette.

Torghelle meg ismét kóstolgatja, milyen is MTK szurkolók előtt játszani…

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik