Foci

Bemutatták a Manchester 14 milliárdos igazolását

Juan Mata (juan mata, )
Juan Mata (juan mata, )

Hivatalosan is a Manchester United labdarúgója lett a világ- és Európa-bajnok Juan Mata.

Már napok óta tudni lehetett, hogy Juan Mata a címvédéstől igen messze álló Manchester United labdarúgócsapatának tagja lesz, a Vörös ördögök klubrekordot jelentő összegért, összesen 37 millió fontért (13,7 milliárd forintért) szerezték meg a spanyol középpályás játékjogát a rivális Chelsea-től. Egyedül a hivatalos bejelentés váratott magára, ám az sem sokáig, szombaton késő este ugyanis az együttes hivatalos honlapján is bejelentették az átigazolás tényét.


David Moyes és Juan Mata is a sikeres jövőben bízik
Fotó: Europress/Getty Images

„Izgatott vagyok, hogy a Unitedhez csatlakozhatok. Jól éreztem magam a Chelsea-nél töltött időszak alatt, de eljött a pillanat, amikor új kihívások elé kell néznem. Manchester a tökéletes hely számomra, örömmel tölt el, hogy a klub történelmének én is a részese lehet. A Chelsea egy topcsapat és rengeteg barátra tettem ott szert, de egyszerűen nem lehet elszalasztani a lehetőséget, ha az embert a Manchester United hívja. Azon leszek, hogy a klubot és menedzsert is sikerekhez segítsem a jövőben” – mondta székfoglalójában Juan Mata, aki helikopteren érkezett meg az orvosi vizsgálatra.

David Moyes, a Manchester United menedzsere nagy örömmel fogadta a világ- és Európa-bajnok spanyolt.

„Juan egyike a legjobb játékmestereknek, nagy megtiszteltetés, hogy sikerült vele megegyezni. Nagy része volt a Chelsea sikereiben, 28 gólpasszt és 32 találatot jegyzett a legutóbbi két angol bajnoki szezonjában” – így a skót szakember, aki azt is elmondta, hogy Mata kedden, kezdőként debütál majd a Unitedben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik