Foci

Szerb „bombázót” igazolhat a Chelsea

labdarúgás (labdarúgás, )
labdarúgás (labdarúgás, )

Maga Nemanja Matic, a Benfica labdarúgója ismerte be, hogy közel áll a londoni csapatba való visszatérésre.


Nemanja Matic kékre cseréli a pirosat
Fotó: AFP

A 25 esztendős szerb válogatott középpályás korábban már erősítette a Chelsea együttesét, de három szezon alatt mindössze három mérkőzés jutott neki a Kékeknél. 2011 januárjában aztán a David Luiz-csere keretén belül a Benficához került, ahol már többször számításba vették, összesen 95 meccsen jutott szóhoz, ezeken 9 gólt jegyzett. Az egyik közülük igazán nagyot szólt: a Porto elleni januári rangadón szerzett bombája a Puskás-díj szavazáson döntőbe került.

Nemanja Maticról már hétfőn elterjedt az a pletyka, hogy visszaigazol a Chelsea-be és maga a játékos is sokat sejtetően nyilatkozott kedden a portugál A Bolának:

„Túl vagyok az utolsó meccsemen a Benficánál. Köszönöm a klubnak és mindenkinek, aki támogatott, a Benficát örökre a szívembe zártam. Két és fél évet játszottam itt, minden edzésen és összecsapáson a tőlem telhető legtöbbet adtam ki magamból, itt az ideje, hogy távozzam. Fejlődni akarok, jobb bajnokságba szeretnék igazolni, a Chelsea-ben akarok játszani, abban a klubban, amit szeretek” – mondta a kilencszeres válogatott Matic.

A focista értéke 2011-ben 5 millió font körüli összeget ért David Luiz átigazolásakor, most a hírek szerint a londoniaknak 22 milliójába fájhat az átigazolás.

Videó – A Puskás-díjra jelölt gól:

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik