Foci

Ibra, Neymar és a torpedó – az év bombagóljai

ibrahimovic, ronaldo (zlatan ibrahimovic, cristiano ronaldo, )
ibrahimovic, ronaldo (zlatan ibrahimovic, cristiano ronaldo, )

Egy bombagól ugyanannyit ér, mint egy aprócska, de ne legyünk naivak, előbbi jobban megmarad az emberek emlékezetében. Ezek közül szemezgettünk.

Ha labdarúgópályán esett találatokról esik szó, akkor szinte képtelenség megkerülni Zlatan Ibrahimovicot, a Paris Saint-Germain svéd bombázóját. A hórihorgas támadó október 23-án, a Bajnokok Ligájában nyújtott maradandót, amikor négy góllal vette ki a részét a PSG brüsszeli 5-0-s sikeréből. Különösen a harmadik találata marad emlékezetes, amikor állítás nélkül bombázott védhetetlenül a hálóba.

Videó – Ibra lába rendesen elsült:

A következő gólnál sem kellett túl sokat visszamennünk az időben, mivel ez is októberben született, az angol FA-kupa selejtezőjének első körében. Az elkövetője az a Rene Steer, aki a hetedosztályú (!) St Neots Town labdarúgója és szintén egy lecsorgó labdánál gondolta úgy, hogy távolról kapura tűzi. Igaza lett. Más kérdés, hogy csapata 2-1-re kikapott és kiesett.

Videó – Ha ekkora gólok vannak a hetedosztályban, mi a helyzet az élvonallal?

Neymar, Ibrahimovichoz hasonlóan, szintén ott szokott lenni a gólszépségversenyek döntőjében. A brazil labdazsonglőr nem csak a fülén tudja táncoltatni a labdát, hanem időnként méretes löketeket ragaszt be a hálóba, mint tette azt nyáron, a Japán elleni Konföderációs Kupa-meccsen. Talán nem meglepetés, hogy az alábbi találatot jelölték a Puskás-díjra is.

Videó – Neymar időnként “egyszerűen” is megoldja a helyzeteket:

Paul Pogba nevét sokat fogjuk még hallani a jövőben. A francia középpályásról Manchesterben lemondtak, Torinóban azonban úgy fest, hogy megtalálta a számításait, ugyanis rendre jó teljesítménnyel jelentkezik. Posztjából adódóan nem egy gólzsák, azonban ha betalál, akkor sok esetben a videómegosztók egyik slágere lesz. Mint például az alábbi gól, amit az Udinese ellen jegyzett még januárban.

Videó – Paul Pogba máris a torinóiak kedvence. Nem meglepő:

Costa Rica is kijutott a világbajnokságra – története során negyedik alkalommal. A közép-amerikai ország együttese selejtezőcsoportja második helyén végzett, egyedül az Amerikai Egyesült Államok brigádja tudta csak megelőzni. A selejtezőben öt győzelmet arató legénység júniusban Panamát verte 2-0-ra, a Svédországban légióskodó Celso Borges az 53. percben tette emlékezetessé a maga számára a meccset, amikor egxy védhetetlen lökettel pókhálózta ki a bal felsőt. Meg is kapta a Torpedó becenevet.

Videó – Celso Borges nem gondolkodott túl sokat:

Emlékszel olyan bombagólra, ami nem került be a listába? Na habozz, kommentben írd meg!

feedback surveys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik