Foci

Sneijder kiejtette a Juventust a BL-ből

Galatasaray, Juventus (galatasaray, juventus, )
Galatasaray, Juventus (galatasaray, juventus, )

A Galatasaray labdarúgócsapata egy 85. percben szerzett találattal nyert 1-0-ra a Juventus ellen, így továbbjutott a Bajnokok Ligája csoportköréből. Az olaszok az Európa Ligában vigasztalódhatnak.

Kedden este az égiek közbeszóltak, így szerdára maradt a döntés, hogy a csoportelső Real Madrid mellett ki jut tovább a B jelű négyesből. A török Galatasaray és az olasz Juventus összecsapása egy nappal ezelőtt alig több, mint 30 percen át tartott, ám a portugál játékvezető, Pedro Proenca úgy gondolta, hogy a játéktér alkalmatlan a meccs lebonyolítására, így félbeszakadt az összecsapás.

Az időjárás szerdára sem lett jobb Isztambulban, fagyottnak tűnő talajon, szakadó hóesésben folytatódott a mérkőzés a 31. perctől egy játékvezetői labdával. A felek sokáig barátkoztak a körülményekkel, elég sűrűn előfordult, hogy a latyakos, sáros pályán elakadt a labda.


Wesley Sneijder volt a meccs hőse
Fotó: AFP

Ezek ismeretében nem meglepő, hogy az 57. percben jegyezhettük fel az elmúlt két nap első igazán nagy helyzetét, Didier Drogba tesztelte takarásból Gianluigi Buffont, a világbajnok portás azonban hatalmas bravúrral védeni tudott. Innentől kezdve a Juve vette át a játék irányítását, majd egy, a körülményekhez képest káprázatos akció végén Marchisio lőtt kapura a 79. minutumban, de Muslera résen volt.

Hiába a torinói támadások, a 85. percben nagyot lépett a továbbjutás kiharcolása felé a Galata, ugyanis egy szép akció végén Wesley Sneijder éles szögből kilőtte a hosszú alsó sarkot. Nem is született töb gól már a maradék időben, a törökök továbbjutottak a legjobb 16 közé a nem mindennapi párharc után, a Juve hoppon maradt és az Európa Ligában folytatja. Öröm lehet az ürömben, hogy az EL 2014-es döntőjét a Juventus stadionjában rendezik.

Eredmény – Bajnokok Ligája, B csoport, 6. forduló

Galatasaray – Juventus 1-0 (0-0)
Gólszerző: Sneijder (85.)

Sneijder mindent eldöntő gólja:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik