Foci

Oktatott a Barca, megmenekült a Milan

Neymar (neymar, )
Neymar (neymar, )

A Barcelona labdarúgócsapata hazai környezetben nyert 6-1-re a skót Celtic ellen a Bajnokok Ligája H csoportjában. A katalánok mellett az AC Milan jutott még tovább, míg a G jelű négyesből az Atlético Madrid mellett a Zenit Szentpétervár lesz ott a nyolcaddöntőben.

A G csoportban az már eldőlt, hogy az Atlético Madrid végez a négyes élén, ám a második hely kérdése még nyitott volt, a Zenit Szentpétervár és a Porto volt versenyben a továbbjutásért, előbbi egypontos előnyből. A Matracosok hazai pályán fogadták a portugálokat, a szünetig pedig előbb Raúl Garcia lőtt egy irdatlanul nagy gólt, majd Diego Costa vitte el a kapus mellett a labdát és gurított a kapuba. Közte a vendégek kihagytak egy büntetőt. Nem született több találat a második 45 percben, a Porto búcsúzott a BL-től és az Európa Ligában folytatja.

A Zenit Szentpétervár Kerzsakov révén vezetett ugyan Bécsben, de az osztrákok előbb egyenlítettek az első felvonás hajrájában, majd a folytatás legelején újabb két gólt szerezve eldöntötték a találkozót, a vége pedig 4-1 lett. Szép búcsú volt ez a győzelem az Austria Wientől, amely már a forduló előtt kiesett. Az oroszoknak belefért a vereség is, a csoport második helyén jutottak be a legjobb 16 közé.


Neymar szárnyalt szerda este
Fotó: AFP

A H csoportban az már biztos volt, hogy a sérült Lionel Messi nélkül kiálló Barcelona is továbblép az egyenes kiesés szakaszba, az első helyért azonban még dolgozni kellett. A skót Celtic látogatott a Camp Nouba, a hazaiak pedig – nincs rá jobb szó – lefocizták ellenfelüket. A szépen, tudatosan felépített spanyol támadások pedig mind a két felvonásban három gólt eredményezett, egy sima 6-1 lett a vége. Neymar három góllal és egy gólpasszal jelentkezett.

Az AC Milan és az Ajax Amszterdam ölre ment egymással a második helyért, az olaszoknak egy hazai döntetlen is elegendő volt. A lombardok próbálkoztak többet a találkozó elején, ám Montolivo egy teljesen felesleges szabálytalansággal, valamint az érte kapott piros lappal már a 22. percben nehéz helyzetbe hozta csapatát. Az Ajax emberelőnyben sem tudta kiharcolni a győzelmet, a 0-0 pedig a milánóiaknak kedvezett, a Rossoneri lesz Olaszország egyedüli képviselője a nyolcaddöntőben.

A másik két csoport történéseiről ITT olvahatsz!

Eredmények – Bajnokok Ligája, 6. forduló

G csoport:

Atlético Madrid (spanyol) – Porto (portugál) 2-0 (2-0)
Gólszerzők:
R. Garcia (14.), Costa (37.)

Austria Wien (osztrák) – Zenit Szentpétervár (orosz) 4-1 (1-1)
Gólszerzők:
Hosiner (44., 51.), Jun (48.), Kienast (90+3.) illetve Kerzsakov (35.)

A csoport végeredménye: 1. Atlético Madrid 16 pont, 2. Zenit 6, 3. FC Porto 5, 4. Austria Wien 5

H csoport:

Barcelona (spanyol) – Celtic (skót) 6-1 (3-0)
Gólszerzők:
Piqué (7.), Pedro (40.), Neymar 45., 48., 58.), Tello (72.) illetve Samaras (88.)

AC Milan (olasz) – Ajax (holland) 0-0
Piros lap:
Montolivo (22.)

A csoport végeredménye: 1. FC Barcelona 13 pont, 2. AC Milan 9, 3. Ajax Amsterdam 8, 4. Celtic Glasgow 3

Videó – Raúl Garcia gólja:

Videó – Neymar harmadik gólja:

Videó – Montolivo kiállítása:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik