Foci

Puskást üldözi Cristiano Ronaldo

cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )
cristiano ronaldo (cristiano ronaldo, )

A Real Madrid portugál klasszisa immár 208. gólját szerezte a Blancók mezében. Talán már idén beérheti a klub magyar klasszisát, Puskás Ferencet.

Vasárnap a Real annyit adott ki magából, amennyi feltétlenül szükséges volt a győzelemhez: a Getafe ellen 4-1-gyel hozták a meccset. Ronaldo duplázott a városi rivális ellen, Isco és Pepe pedig egy-egy találattal járult hozzá a győzelemhez.

A portugál két gólja egyébként azt jelenti, hogy már 208 alkalommal ünnepelhetett a Real Madrid mezében, amivel megelőzte az örökranglistán a mexikói Hugo Sánchezt.

Félelmetes, milyen sebességben termeli a gólokat
Fotó: AFP

Ezzel CR már az ötödik a legjobbak között, előtte pedig a negyedik helyet Puskás Ferenc birtokolja 242 találattal. Vagyis ahhoz, hogy beérje a Száguldó Őrnagyot, 34-szer kell megvillannia. Ehhez elég, ha hozza megszokott formáját, ugyanis a 2011-2012-es idényben 60, az előzőben pedig 55 gólt szerzett. A lista élén egyébként a 323 gólos Raúlt találjuk.

A top10-ben a portugál teljesítménye a legjobb, ha a gólátlagot nézzük, ugyanis Ronaldo 1,01 gólt lő meccsenként, míg az éllovas Raúl 0,44-gyel zárt. Puskás áll a legközelebb hozzá, ő 0,92-es átlagot produkált 1958 és 1966 között.

Cristiano Ronaldo korábban már megdöntötte a magyar támadó rekordját, hiszen a 100. találatát 92 bajnoki alatt hozta össze, Puskásnak pedig 105 kellett ehhez.

Tegyük hozzá, az első Puskás-díjat – minden évben a legszebb gólt szerző játékos kapja – 2009-ben épp Ronaldo kapta meg: a Manchester United labdarúgójaként a Portónak lőtt egy hatalmas bombát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik