Foci

Véget ért Trapattoni ír kalandja

giovanni trapattoni (giovanni trapattoni)
giovanni trapattoni (giovanni trapattoni)

Giovanni Trapattoni közös megegyezéssel távozik az ír labdarúgó-válogatott éléről.

Pénteken, miután az írek kikaptak 2-1-re Svédországtól Giovanni Trapattoni szövetségi kapitány kilátásba helyezte, hogy a selejtezők végén feláll a kispadról. Kedden este a szigetországiak Ausztriában is kikaptak, így már csak matematikai esélyük van a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére is, ennek fényében talán nem meglepő, hogy szerdán bejelentették a 74 esztendős olasz szakember távozását.


Trapattoni békében vált el
Fotó: AFP

„Tartottunk egy baráti megbeszélést szerdán reggel, melyen úgy döntöttünk, Giovanni Trapattoni és Marco Tardelli közös megegyezéssel távozik. Köszönjük nekik az elmúlt öt és fél évet, ez idő alatt sikerült az elmúlt 10 esztendő legnagyobb sikereként kijutnunk az első rangos tornánkra és a 2010-es világbajnokságon is majdnem ott voltunk” – olvasható az ír szövetség honlapján John Delaney, a szervezet vezérigazgatójának közleménye.

Delaney azt is elmondta, hogy ez a selejtezősorozat csalódás az ország labdarúgása számára. Ugyanakkor pozitívan tekintek a jövőbe Írországban, mivel Trapattoni egy reményteljes csapatot épített fel tele fiatal játékossal, akiknek reális esélye lehet kijutni a 2016-os franciaországi, immáron 24 csapatos Eb-re való kijutásra.

„Minden jót kívánok Írországnak a jövőben. Remélem, hogy a csapat jó kezekbe kerül” – mondta a korábban a többi közt a Milant, a Juventust, az Intert, a Bayern Münchent és az olasz labdarúgó-válogatott is irányító Trapattoni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik