Foci

Mi lesz Casillas sorsa Madridban?

Iker Casillas (Array)
Iker Casillas (Array)

Vasárnap este kezdett bele a bajnoki küzdelmekbe a Real Madrid labdarúgócsapata, amely immáron Carlo Ancelotti irányításával próbálja meg letaszítani a Barcelonát a La Liga trónjáról. Az olasz egy meglepő húzással debütált tétmeccsen a királyi gárdánál, ugyanis a kispadon „felejtette” Iker Casillast, a klub emblematikus kapusát.


Iker Casillas körül forr a levegő
Fotó: AFP

Az előző idényben José Mourinho is meglépte ezt, decemberben ültette le a válogatott portást és Antonio Adánnak szavazott bizalmat. Casillas aztán megsérült, így érkezett a csapathoz Diego Lopez, aki bent is ragadt a kapuban a szezon végéig. Számos bírálat érte Mourinhót a lépés miatt, szinte nem volt olyan nap, hogy ne jelent volna meg olyan cikk, mely szerint a döntésnek inkább személyes okai voltak, mintsem szakmai.

Mourinho távozásával mindenki arra számított, hogy Casillas visszakerül a kezdőbe, ám ez nagy meglepetésre nem történt meg.

„Ez egy friss döntés volt, a mérkőzés előtt hoztam meg” – mondta Carlo Ancelotti a Betis ellen 2-1-re megnyert bajnokit követő sajtótájékoztatón. „Apróságok döntöttek, csak erre a meccsre vonatkozott. Meglátjuk, jövő héten mi történik.”

Mivel nem csak a Real Madrid, hanem a válogatott oszlopos tagjáról van szó, így természetesen nemzeti lett a Casillas-ügy. Vicente del Bosque például árgus szemekkel figyeli a történteket, míg legutóbb Victor Valdés értetlenkedett a rivális mellőzése miatt:

„Láttam Ikert olyan védéseket bemutatni, amelyeket épp ésszel fel sem lehet fogni. Számomra ő a legjobb kapus.”

A szurkolók egyébként már döntöttek: a Marca és az As szavazásán is arra voksoltak, hogy Casillasnak kellene védenie jövő héten, Granada ellen. A többi már csak Ancelottin múlik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik