Foci

Az MTK-tól eltanácsolt játékos okozhat gondot Garami mesternek

Holman Dávid (holman dávid, kovács istván, )
Holman Dávid (holman dávid, kovács istván, )

Holman Dávidot a kék-heférek játékosaként még az agárdi akadémián pallérozódott, a szombat esti örökrangadón Ricardo Moniz edző főszerep szán neki, de immár zöld-fehérben.

Holman Dávid mindig is tehetséges fiú volt, így aztán kinőve a váci utánpótlást 2007-ben egyenes út vezetett számára az akkoriban utánpótlás bázisok közt még egyeduralkodó Agárdi Akadémiára.


Holman Dávid – a képen éppen Kovács Istvánnal küzd a labdáért – egyre meghatározóbb szerephez juthat a Ferencvárosnál
Fotó: MTI

Két évet töltött el ott, de 16 évesen még olyan vékonydongájú volt, hogy nem bírta a gyűrődést, eltanácsolták. Aztán hirtelen megnyúlt, szép magas, 188 centis srác lett belőle, ráadásul a már akkoriban meglévő labdaügyessége mit sem változott – a Fradi lecsapott rá.

Ricardo Moniz kezei között tavaly már elég sokat fejlődött fizikailag, és gyorsaságban is, így az MTK elleni szombat este 9 órakor kezdődő örökrangadón immár 11. alkalommal húzhatja magára a fradicímeres-mezt az NB1-ben.

A Győr ellen nyerni tudtunk, remélem, hogy ugyanazt a forgatókönyvet írja majd a sors. A Győr elleni meccs egyértelműen Holman Dávidé volt, remélem, hogy most is így lesz és meg tudja mutatni, mi rejlik benne.” – nyilatkozta Moniza fradi.hu-nak.

A másik oldalon Garami mester és tanítványai természetesen nagyon készülnek. “Tisztában vagyunk azzal, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz, hiszen a Ferencváros tovább erősített, sok komoly képességű játékost szerződtettek, és a bajnoki címre hajtanak. Mindent megteszünk majd azért, hogy sikerrel szerepeljünk a találkozón”nyilatkozta a klub honlapjának a 74 éves mesteredző.

Az NB1 4. fordulójának eddigi eredményei és további programja:

Időpont Mérkőzés (Tv) Játékvezető
08. 16., péntek
19.00 Kaposvári Rákóczi–Újpest 2–2 Szabó Zsolt
08. 17., szombat
16.30 Diósgyőri VTK–KTE-Phoenix Mecano (Sport1) Andó-Szabó Sándor
19.00 Mezőkövesd-Zsóry–Lombard Pápa Kassai Viktor
19.00 Pécsi MFC–Győri ETO (Sport1) Vad II István
21.00 Ferencváros–MTK Budapest (M2) Farkas Ádám
08. 18., vasárnap
16.30 Bp. Honvéd–Puskás Akadémia FC (M1) Erdős József
18.30 Videoton–MVM Paks (Sport2) Solymosi Péter
20.30 Haladás–Debreceni VSC-Teva (Sport2) Fábián Mihály

Ajánlott videó

Olvasói sztorik