Foci

Bunda miatt tiltották el a római csapatkapitányt

bunda (bunda, )
bunda (bunda, )

Az Olasz Labdarúgó Szövetség fél évre szóló eltiltással sújtotta Stefano Maurit, a Lazio csapatkapitányát a legújabb bundabotrányban játszott szerepe miatt.

Július elején Stefano Maurival együtt nyolc játékost, továbbá három klubot – a Lazio mellett a Genoát és a Leccét – gyanúsítottak meg a 2011 májusában lejátszott két első osztályú bajnoki mérkőzés eredményének manipulálásával. A másik hét érintett futballista Mario Cassano, Carlo Gervasoni, Omar Milanetto, Alessandro Zamperini, Massimiliano Benassi, Antonio Rosati és Stefano Ferrario. A két ominózus meccs a Lazio-Genoa (4-2) és a Lecce-Lazio (2-4) volt.


Stefano Mauri fél évig nem játszik
Fotó: AFP

Maurit – akire négy és fél éves eltiltást kért az ügyész – bűnösnek találták abban, hogy tudott a Lecce elleni találkozó eredményének manipulálásáról, de nem jelentette azt.

Az ügyész az érintett klubokat pontlevonással sújtotta volna – a Laziót hattal, a másik két egyesületet pedig egyformán hárommal -, de ezt mindhárom együttes megúszta: a rómaiak 40 ezer eurót (12 millió forintot), míg a Lecce 20 ezret köteles fizetni, a Genoát pedig felmentették a vádak alól.

Zamperini, akit korábban már öt évre eltiltottak, most további két évre szóló eltiltást kapott, míg a többiek közül Ferrario, Cassano és Gervasoni 2-6 hónapig nem játszhat. Milanettót, Benassit és Rosatit felmentették.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik