Foci

Győr-Fradi: az MLSZ nemet mondott az ETO-nak

Böde Dániel (böde dániel, )
Böde Dániel (böde dániel, )

A szövetség Versenybizottsága nem engedett a Győr kérésének, és nem halasztja el a Ferencváros elleni bajnokit.

Mint ismert, az első német csapatként az előző idényben triplázni (bajnoki cím, kupagyőzelem, Bajnokok Ligája-siker) tudó Bayern München augusztus 11-én, vasárnap az ETO Parkban vendégszerepel egy gálamérkőzésen. A házigazda győriek azzal a kéréssel fordultak a Magyar Labdarúgó Szövetséghez (MLSZ), hogy szeretnék más időpontban lejátszani a bajnokit, ám a fővárosi zöld-fehérek közleményben tudatták, ők nem járulnak hozzá a halasztáshoz.


Böde és Takács hamarosan újra találkozik
Fotó: MTI

Ebből már sejteni lehetett, hogy nem jön össze a bajnoki címvédőnek a rangadó elnapolása, de a végső szót az MLSZ Versenybizottságának kellett kimondania. Ez hétfőn meg is történt:

„Az MLSZ Versenybizottsága nem járul hozzá, hogy a 2013. augusztus 10-én (szombat) 21.00 órára kisorsolt Győri ETO FC – FTC OTP Bank Liga NB I-es bajnoki mérkőzés időpontját módosítsák. A Versenybizottság döntése végleges, ellene fellebbezésnek helye nincs. A Magyar Labdarúgó Szövetség Versenybizottsága a Győri ETO Kft. beadott kérelmét megvizsgálta, és megállapította, hogy a mérkőzés elhalasztásához az FTC Labdarúgó Zrt. sportszervezete nem járult hozzá. Az MLSZ Labdarúgás Versenyszabályzat 31.§ (1) bekezdése szerint a mérkőzés időpontja csak a sportszervezetek közös kérelmére módosítható, ezért a bizottság a fentiek szerint határozott.”

Szóval jövő szombaton rendezik meg a 3. forduló rangadóját, amelyet szintén az ETO Parkban játszanak le.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik