Foci

Gólgálát rendeztek a spanyolok Tahiti ellen

spanyol-valogatott-vicente-del-bosque(960x640)(1).jpg (spanyol válogatott, vicente del bosque, )
spanyol-valogatott-vicente-del-bosque(960x640)(1).jpg (spanyol válogatott, vicente del bosque, )

Fernando Torres négy, David Villa három góllal vette ki a részét a spanyol labdarúgó-válogatott 10-0-s sikeréből.

Spanyolország a B-csapatával állt ki Tahiti ellen a Konföderációs Kupán, bár kevés ország van a világon, ahol a Reina – Monreal, Albioal, Ramos, Azpilicueta – Silva, Martinez, Cazorla – Villa, Torres, Mata kezdő tizeneggyel ne egyeznének ki.

Ahogyan az várható volt, a világ- és Európa-bajnok spanyolok nem váratták sokat a drukkereket, már az 5. percben vezetést szereztek Fernando Torres révén. Innentől kezdve az európai együttes magabiztosan gurigázott a pályán, de az óceániaiak is próbáltak vezetni pár akciót, bár ezek nem jártak sikerrel. Az első félóra letelte után indult be igazán az ibériai henger, Vicente del Bosque fiai el is húztak 4-0-ra a szünetig.


Torresnek egy kihagyott büntető is belefért
Fotó: AFP

A második felvonás kezdetén három percet követően táncolt a labda a tahiti kapuban, David Villa szerezte meg csapata ötödik, saját maga második találatát. Nem sokkal később a szünetben csereként beálló Jesus Navas szolgálta ki remek ütemben Torrest (neki ez volt a harmadik gólja), majd Villa is triplának örülhetett, mikor a 65. percben ismét beköszönt.

A folytatásban Juan Mata is megzörgette a hálót, majd Torres lőtt a lécre egy büntetőt, hogy aztán nem sokkal később egy félpályás sprint végén akcióból javítson. A 10-0-s végeredményt David Silva állította be.

Ekkora különbségű siker még nem született a Konföderációs Kupák történetében.

Eredmény – Konföderációs Kupa, B csoport, 2. forduló

Spanyolország – Tahiti 10-0 (4-0)
Gólszerzők:
Torres (5., 33., 57., 78.), Silva (31., 89.), Villa (39., 49., 64.), Mata (66.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik