Foci

Londonból érkezhet a Barca új sztárigazolása

juan mata rafa benítez (juan mata, rafael benítez)
juan mata rafa benítez (juan mata, rafael benítez)

Az egyik barcelonai sportlap szerint Juan Mata a katalán labdarúgócsapat egyik kiszemeltje.

José Mourinho visszatérésével változásokra lehet számítani a Chelsea-nél. Az angolok már egy ideje arról cikkeznek, hogy a portugál fociedző Fernando Torrestől és David Luiztól vehet érzékeny búcsút, illetve sokak elképedésére Juan Matáért is meghallgatja az ajánlatokat.


Matát, ha meglódul, nehéz elcsípni
Fotó: AFP

Kedden a barcelonai El Mundo Deportivo nyomtatott példánya Matával a címlapon jelent meg, a cím szerint pedig ő a Barca legújabb kiszemeltje. A korábban a Valenciában játszó spanyol válogatott középpályásért egyelőre nem tudni, mennyit kíván adni a gránátvörös-kék klub, amely Thiago Alcantara és Cristian Tello értékesítéséből finanszírozná a transzfert. A 25 esztendős Mata 2011-ben 23,5 millió fontért lett a Chelsea játékosa.

Londoni szemmel nézve a dolgokat, érthetetlennek tűnik, miért akarna José Mourinho megválni a csapat egyik legjobbjától. Mata ebben az idényben minden sorozatot figyelembe véve 64 mérkőzésen szerzett 20 gólt és kiosztott 35 gólpasszt. A bajnokságban 12-szer talált be és 17 asszisztot jegyzett, azaz a csapat góljainak (75) majdnem 40 százalékához köze volt.

A Barcelona ezen a nyáron már túl van egy bombaigazoláson, miután eldőlt, hogy a brazil Neymar is Lionel Messiék oldalán folytatja.

Videó Tőle válna meg a Chelsea…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik