Foci

Málta szállította a nap meglepetését

málta (málta, )
málta (málta, )

A 2014-es világbajnokság selejtezőjén Málta idegenben tudott nyerni. Luxemburg is pontot szerzett, így borult a papírforma.

Pénteken több csoportban is rendeztek meccseket, így vannak, akik a klubszezon végeztével még nem pihenhetnek meg, hanem a nemzeti csapatban is teljesíteniük kell. Ugyanis sok hely kiadó még a brazíliai vb-re, így minden egyes találkozónak tétje van.

Két mérkőzésen ráadásul nem várt eredmény született: az F csoportban utolsó Luxemburg Azerbajdzsánban okozott kellemetlen meglepetést a volt szovjet utódállamnak, hiszen bár a hazaiak vezetést szereztek, de a 81. percben Bensi egalizált, így a vendégek egy ponttal távoztak Azerbajdzsánból.

A B csoport pofozógépe, Málta, mely 5 meccsen 14 gólt kapott, korán előnyt szerzett Örményországban: a 8. percben Mifsuzd talált be, és mint később kiderült, ezzel a góllal meg is nyerték a meccset a máltaiak.

Az I csoportban a finnek ha nem is könnyen, de legyőzték Fehéroroszországot, míg a G jelű hatos éllovasa, Bosznia és Hercegovina idegenben lőtt egy ötöst a letteknek.

Eredmények – világbajnoki selejtezők

B csoport:
Örményország-Málta 0-1 (0-1)
Gólszerző: Mifsud (8.)

F csoport.
Azerbajdzsán-Luxemburg 1-1 (0-0)
Gólszerzők: Abishov (72.), illetve Bensi (81.)
Piros lap: Subasic (86.) 

G csoport:
Lettország-Bosznia és Hercegovina 0-5 (0-0)
Gólszerzők: Lulic (48.), Ibisevic (53.), Medunjanin (63.), Pjanic (80.), Dzeko (82.)
Piros lap: Fertovs (11.)

I csoport:
Finnország-Fehéroroszország 1-0 (0-0)
Gólszerző: Hamalainen (57.)
Piros lap: Nekhaychik (90.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik