Foci

Itt az új Puskás, és rúgja a gólokat is

A nyugat-magyarországi U14-es válogatott kiváló eredményt ért el Olaszországban, Puskás Martin az álomcsapatba került.

Az 1999-es születésű játékosokból álló, nyugat-magyarországi U14-es területi válogatott május 28. és június 3. között az OTP–MOL Bozsik Program „tehetségek nemzetközi mérkőzésének” keretében Olaszországban vett részt nívós nemzetközi tornán – írja az mlsz.hu  oldal.

A korosztályos válogatottak kiválasztásának első lépcsőfoka az a nemzetközi megmérettetés, amely a telki U14-es kiválasztással párhuzamosan történik. Az öt területi válogatott (észak, dél, nyugat, Budapest, Pest megye) nemzetközi tornákon vesz részt, melyek egyik célja, hogy az ősszel induló U15-ös programokra már nemzetközi tapasztalatokkal rendelkező játékosok kerülhessenek be.

Nyugat-Magyarország U14-es válogatottja múlt héten a 23. alkalommal megrendezett Cairo Montenotte-i nemzetközi tornán vett részt, olyan csapatok mellett, mint a Juventus, a Sampdoria, a Genoa, a Torino, a Bröndby, a Lokomotiv Moszkva, vagy a brazil Sao Paulo.


Fotó: MLSZ

A Jakab Elek Fejér megyei szakmai igazgató által irányított együttes nagyszerűen szerepelt, a 32 csapatos mezőnyben egészen a döntőig jutott, ahol szoros meccsen 1-0-ra kikapott a Vicenzától. A csapat mérlege 5 győzelem, 1 döntetlen, 1 vereség, a jó szereplés értékét tovább növeli, hogy a torna végeztével Kun Bertalan vehette át a legjobb játékosnak járó elismerést, Puskás Martint pedig beválasztották a legjobb három középpályás közé – két meccset is ő döntött el klasszisával.

A magyar csapat eredményei:

Nyugat-MagyarországAnnunziata 2-1
gólszerzők: Szabó, Kun

Nyugat-MagyarországQuiliano 4-0 (1-0)
gólszerzők: Adorján, Puskás (2), Varga

Nyugat-Magyarország Finn területi válogatott 3-1 (1-0)
gólszerzők: Puskás, Horváth E., Bévárdi

Nyugat-MagyarországAlessandria 2-1 (2-0)
gólszerzők: Kun (11-es), Bévárdi

Nyugat-MagyarországVerona 2-0 (1-0)
gólszerzők: Szabó, Szakály

Elődöntő:

Nyugat-MagyarországTorino 0-0 (11-esekkel: 4-3)

Döntő:

Nyugat-MagyarországVicenza (It) 0-1 (0-0)

A tornán részt vevő keret:

Kapusok: Gyurákovics Erik (Győri ETO), Schener Bálint (Illés Akadémia)

Védők: Varga Benedek (Veszprém USE), Bolla Bendegúz (Főnix-Gold FC), Horváth Marcell (ZTE), Falusy Bálint (Videoton FC), Pintyi Roland (Felcsút), Adorján Gergő (Főnix-Gold FC)

Középpályások: Kiliti Róbert (Veszprém USE), Androsch André (Győri ETO), Kun Bertalan (Veszprém USE/PSV Eindhoven), Bagó Bonifác (Győri ETO), Puskás Martin (Illés Akadémia/PSV Eindhoven), Szakály Benjamin (Illés Akadémia)

Támadók: Varga Balázs (Videoton), Horváth Emil (Győri ETO), Szabó Levente (Győri ETO), Bévárdi Zsombor (Főnix-Gold FC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik