Foci

Hivatalosan is gyanúsított a Honvéd olasz támadója

Davide-Lanzafame-(960x640)(1).jpg (davide lanzafame, )
Davide-Lanzafame-(960x640)(1).jpg (davide lanzafame, )

Az Olasz Labdarúgó Szövetség csütörtök délelőtt lezárta a nyomozást a Bari körül kirobbant bundabotrányban. A Budapest Honvéd játékosát, Davide Lanzafamét hivatalosan megvádolta sportcsalás elkövetésében.

A Budapest Honvéd olasz játékosa, Davide Lanzafame sokat tett azért, hogy csapata a dobogón végezzen az OTP Bank ligában. Csakhogy most úgy tűnik, ezt jogtalanul tette.

A Magyar Labdarúgó Szövetség szabályzata szerint, aki ellen eljárás folyik bármilyen ügyben, nem léphet pályára a magyar bajnokságban.

A Juventusban nevelkedő csatár a Bari játékosaként két meccset manipulált elmondása szerint, amiért mérkőzésenként 6-7 ezer eurót tehetett zsebre.

Az Olasz Labdarúgó Szövetség az év eleje óta vizsgálta az ügyet, és márciusban kihallgatta az érintett játékosokat, majd májusban lezárta a nyomozást, de hivatalos közleményt egészen a mai napig nem adott ki.

Azonban eljött a pillanat: a szövetség hivatalos dokumentumot tett közzé, benne pedig beszámolt róla, hogy csalással vádolja az érintett játékosokat, akiknek az ügyét továbbította a fegyelmi bizottsághoz.

A továbbiakban tehát ez a testület foglalkozik az üggyel, ám a fegyelmi bizottság döntése ellen is lehetősége van fellebbezni a játékosoknak. Mindenesetre az olasz lapok szerint a nemcsak a jelentési kötelezettségi, de a sportcsalás bűntettében is vétkesnek talált Lanzafame és hasonló cselekedetet elkövető társai hároméves eltiltásra számíthatnak.

Kérdés, ezek után mi lesz a kispestiekkel. Indulhatnak-e egyáltalán az Európa Ligában, vagy sem?

Várjuk, hogy az MLSZ mit lép az ügyben, ha lép egyáltalán (elismerve ezzel saját felelősségét).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik