Foci

Debrecenben tuti megépül a stadion

nagyerdei stadion alapkő (nagyerdei stadion alapkőletétel)
nagyerdei stadion alapkő (nagyerdei stadion alapkőletétel)

Nem érinti a Varga-csomag a Nagyerdei Stadion felépítését a beruházást végző cég szerint.


Fotó: DVSC

Ahogyan arról a Hír24 beszámolt, Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bejelentette, hogy bizonyos költségvetési intézkedéseket vezetnek be annak érdekében, hogy hazánk kikerüljön az Európai Unió túlzottdeficit-eljárása alól.

A kormány ezért 80-100 milliárd forint közötti összeget zárol majd, és ez adott esetben érintheti a stadionépítéseket is. Természetesen a Debrecen és a Ferencváros szurkolói érzékenyen reagáltak a hírekre. Megkerestük a Loki 12 milliárdért épülő stadionja kapcsán a klubot.

Krecz Tibor, az NSR Kft. kommunikációs vezetője az alábbi közelményt juttatta el a Sport24-nek.

“A kormány eltökélt szándéka: hazánk minden eszközt igénybe vesz annak érdekében, hogy az Európai Unió beszüntesse a túlzottdefficit eljárást (sic!) Magyarország ellen. A most bejelentett intézkedésnek nincs közvetlen hatása a Nagyerdei Stadion ügyére.

Az Európai Unió 80 milliárd forintos központi költségvetési egyenlegjavítást vár Magyarországtól – ez a feltétele annak, hogy az EU leállítsa a túlzottdefficit eljárást. A kormány május 10-i döntése szerint 92.9 milliárd forintnyi kiadási előirányzatot zárolnak az állami intézmények körében. Ez a megoldás valószínűleg elegendő az EU számára, s Magyarország nem kényszerül arra, hogy további lépésként beruházásokat függesszen fel.

A Nagyerdei Stadion rekonstrukciójának fedezete részben pénzben a projektcég számláján van, részben konkrétan szerepel az idei központi költségvetési törvényben. Az építkezés menetrendszerűen zajlik, a fedezet rendelkezésre áll. Európai stadion készül Debrecenben, reméljük az EU is örvendezik ennek.”

Mindez azt jelenti, hogy elviekben a Loki szurkolói megnyugodhatnak. Hogy mi a helyzet a Nemzeti Arénával, azaz a Puskás Ferenc Stadion és környékének rendbetételével, még nem tudni, de mivel ott még nem történt kapavágás és alapkőletétel, mi arra tippelünk, hogy a beruházást felfüggesztik.

A Ferencvárosnak viszont éppen rombolják a stadionját, az Albert Stadion helyett egy ideje már a Puskás Ferenc Stadionban játssza hazai meccseit a zöld-fehér alakulat.

A Fradi még nem adott ki közleményt, mindenesetre több drukker is felkereste már Kubatov Gábor elnököt a Facebookon. Kubatov végül mindenkit megnyugtatott a közösségi oldalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik