Foci

Európáért harcol a Freiburg

freiburg (freiburg, )
freiburg (freiburg, )

2-0-ás győzelemmel zárta a hetet a Freiburg, míg a Hamburg hazai környezetben bukott el két pontot a német bajnokság 32. fordulójában.

Magabiztos győzelmet aratott német bajnokság hatodik helyén álló Freiburg a kiesés ellen küzdő Augsburg csapata ellen. A hazaiak a harmincadik percben szerezték meg a vezetést Cédric Makiadi góljával. A második félidőben megduplázták az előnyüket: a 61. percben Jonathan Schmid volt eredményes.

Az élboly felé húzó Hamburger SV-nek nem sikerült otthon tartani a három pontot a középmezőnyhöz tartozó VfL Wolfsburg ellen. A hamburgiak az első félidő utolsó percében szereztek gólt: Heiko Westermann találatának köszönhetően 1-0-ás vezetéssel mehettek be az öltözőbe. A szünet után a Wolsburg szurkolói örülhettek: a csapat a 65. percben egyenlíteni tudott: Makoto Hasebe fejelte a hamburgi kapuba a labdát.

Ezzel a Freiburg már három ponttal vezet a Hamburg előtt a hatodik helyért való küzdelemben. Amelyik csapat megszerzi ezt a pozíciót, az indulhat az Európa Ligában. Ráadásul a Freiburg csupán egypontnyira van a Frankfurt is,

Eredmények – Német labdarúgó-bajnokság 32. forduló

Hamburger SV-VfL Wolfsburg 1-1 (1-0)
Gólszerzők: Westermann (45.), illetve Hasebe (65.)

Freiburg-FC Augsburg 2-0 (1-0)
Gólszerzők: Makiadi (30.), Schmid (61.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik