Foci

Jól sikerült Vernes műtétje

Az MTK elleni bajnokin súlyosan megsérülő Vernes Richárd nem szenvedett maradandó károsodásokat az arcában és a szemében sem.

Az MTK-Honvéd (1-0) mérkőzésen Vernes Richárd Rafa Wolfe-val ütközött a bajnoki hajrájában, amely után hosszasan ápolni kellett, majd kórházba szállították.

Vernesnek eltört az arcüregének oldalsó, illetve az elülső fala, a szemgödör alsó és oldalsó fala, valamint a járomcsontja is, ezen kívül agyrázkódást szenvedett, a szemhéja felett felszakadt a bőre, ezt több öltéssel kellett összevarrni.

A Honvéd weboldala közölte, hogy vasárnap reggel operálták meg a fiatal focistát.

“Ricsi túl van az operáción, és szerencsére jó hírekről tudok beszámolni” – mondta a honlapnak dr. Szilas Ádám, a csapat orvosa. “A szakembereknek sikerült egy horoggal kiemelniük a behorpadt, benyomódott csontokat, majd a helyükre is tudták rakni őket, így nem kellett lemezeket beültetniük. Az arca még fel van dagadva, az eltört csontdarabok megnyomták az egyik ideget az arcában, ezért még zsibbadást érez.

További vizsgálatok várnak rá még ma és holnap is, de van rá esély, hogy hétfőn hazaengedjék. Még nem lehet tudni, mikor kezdheti el az edzéseket, erre engedélyt majd az operációját elvégző orvosa adhat majd, de mint mondtam, addig még több vizsgálat vár majd Ricsire. A körülményekhez képest jól van, ám további pihenésre van szüksége” – tette hozzá a szakember.

Hegedüs Lajos, az MTK kapusa is megsérült a meccsen, éppen Vernessel ütközött. Neki végül nem tört el a kulcscsontja, de a vállizma leszakadt és ki is ugrott a válla. Őt is megoperálták, ebben a szezonban már nem játszhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik