Foci

A Puskás Akadémia és a Honvéd is nyert a nyitányon

A házigazda Puskás Akadémia és a háromszoros címvédő Budapest Honvéd is nyert a Puskás Suzuki Kupa nemzetközi utánpótlás labdarúgótorna pénteki nyitányán.

A Puskás Suzuki Kupa idei kiírásának első találatára egészen a 70. percig kellett várni a házigazda Puskás Akadémia és a Hagi Akadémia összecsapásán: Damásdi Alex egy az egyben törhetett a kapura és higgadtan értékesítette a kínálkozó lehetőséget. Varga Antal együttese aztán kihúzta a végéig, így az 1-0-s győzelmet arató vendéglátók szombaton a döntőbe jutásért csatázhatnak a Real Madriddal.

„Kicsit megilletődötten kezdtünk, de az első tíz perc után sorra alakítottuk ki a helyzeteket, a szélen vezetett akcióink és veszélyes labdakihozatalaink voltak, egyre bátrabbá váltunk, a sok középpályás labdaszerzés következtében stabilabbak lettünk, jól váltottunk át támadásba. A második félidőben kiegyenlített játék folyt a pályán. Pár helyzettől eltekintve nagy küzdelmet láthattak a nézők. Szép gólt szereztünk egy kontratámadás végén, utána az ellenfél mindent megpróbált az egyenlítés érdekében, de ez nem jött nekik össze. Az első és az utolsó tíz perc játékát leszámítva elégedett vagyok a csapattal. Minden tornán fontos az első győzelem, örülök, hogy megszereztük ezt a Puskás-Suzuki-kupa nyitó találkozóján” – mondta a pfla.hu-nak Varga Antal.

Az U17-es csapatokat felvonultató eseményen a címvédő Budapest Honvéd a torna újoncát, egyúttal első Európán kívüli együttesét, a Melbourne Football Institute csapatát győzték le 2-0-ra.

Eredmények – Puskás Suzuki Kupa, 1. nap

A csoport:
Puskás Akadémia-Hagi Akadémia (román) 1-0 (0-0)

B csoport:
Budapest Honvéd-Melbourne Football Institute (ausztrál) 2-0 (0-0)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik