Foci

Borzasztó fontos meccset nyert a Villa és az Arsenal

aston villa (aston villa, christian benteke, )
aston villa (aston villa, christian benteke, )

Az angol labdarúgó-bajnokságban az Arsenal 1-0-ra győzött a Swansea otthonában, az Aston Villa megverte a QPR-t.

Az Everton 2-0-ra verte a Manchester Cityt a Premier League 29. fordulójának szombat kora délutáni mérkőzésén, így a Bajnokok Ligájából szerdán a Bayern ellen kieső Arsenal lépéskényszerben volt.

Ugyanis a liverpooli alakulat is harcban áll még a negyedik hely megszerzéséért. Nos, Arsene Wenger csapatának nem volt egyszerű dolga, ugyanis a Ligakupa-győztes Swansea volt a soros ellenfél. Ennek ellenére a londoniak győztek, a friss igazolás Monreal, valamint Gervinho találatával, így elérték az 50 pontot.

Nagyon fontos meccs várt az Aston Villára és a Queens Park Rangersre. Harry Redknappal szerzi a pontokat a tökutolsó QPR, de még mindig nem eleget ahhoz, hogy elkerüljön az utolsó helyről. Egyik közvetlen riválisa épp a Villa, amelynek otthonában Jenas góljával vezetett a londoni alakulat.

Ezt követően azonban még a szünet előtt egyenlített a birminghami csapat, sőt, átvette a vezetést is. Még egyszer egyenlített a Queens Park, de az utolsó szó a belga Christian Benteke nevéhez fűződik, nyert a Villa.

A QPR nagy bánatára a Southampton is győzött, némi meglepetésre simán verte a Liverpoolt a Soton, és ennek az Arsenal is örülhet.

Eredmények – Premier League, 29. forduló:

Aston Villa – Queens Park Rangers 3-2 (1-1)
gólszerzők: Agbonlahor (45+2.), Weimann (59.), Benteke (83.), illetve Jenas (23.), Townsend (74.)

Southampton – Liverpool 3-1 (2-1)
gólszerzők: Schneiderlin (6.), Lambert (33.), Rodriguez (80.), illetve Coutinho (45.)

Stoke City – West Bromwich Albion 0-0

Swansea – Arsenal 0-2 (0-0)
gólszerzők: Monreal (74.), Gervinho (90.)

Videó – az Arsenal győzelme:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik