Foci

Egervárinak módosítania kellett keretén

Szakály Péter (szakály péter, )
Szakály Péter (szakály péter, )

Ágyéksérülése miatt nem játszhat a románok és a törökök elleni labdarúgó világbajnoki selejtezőn a győri Koltai Tamás.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapjának szerdai beszámolója szerint Egervári Sándor szövetségi kapitány – a debreceni szakmai stábbal egyeztetve – Szakály Pétert, a DVSC-TEVA középpályását hívta be Koltai Tamás helyére a két mérkőzésre készülő válogatott keretébe.

Koltait nem csak a válogatottnak, hanem klubjának, az OTP Bank Ligában listavezető Győri Audi ETO-nak is nélkülöznie kell. A csapat hivatalos honlapja arról ír, hogy a játékost hétfőn megműtik, előreláthatólag egy hónapot biztosan ki kell majd hagynia.

“A mai nap folyamán lágyéksérvet állapítottak meg az orvosok. Sajnos olyan szintű sérülés, hogy egyeztetve a klubvezetéssel, a szakmai vezetéssel és az orvosi stábbal az a döntés született, hogy meg kell műteni, a lehető leghamarabb. Szombaton még lesz egy konzultáció a műtétet végző főorvossal, de biztos, hogy hétfőn elvégzik a szükséges beavatkozást. Természetesen egyik sérülés sem jön jókor, de ez most különösen nem, hiszen a ETO-ban és a válogatottban is fontos mérkőzések következnek, amelyeket most kénytelen leszek kihagyni” – mondta csalódottan az eto.hu-nak Koltai.

A magyar csapat jövő pénteken zárt kapuk mögött fogadja a román együttest a Puskás Ferenc Stadionban – mivel Nemzetközi Labdarúgó Szövetség az Izrael elleni augusztusi barátságos mérkőzésen történt rasszista megnyilvánulások miatt megbüntette a magyar szövetséget -, négy nappal később pedig Törökországban lép pályára.

A románok elleni budapesti mérkőzésen a német Wolfgang Stark lesz majd a játékvezető.

A magyar válogatott kerete

kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 München), Megyeri Balázs (Olimpiakosz)

védők: Varga József (Greuther Fürth), Vanczák Vilmos (Sion), Korcsmár Zsolt (Brann Bergen), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Guzmics Richárd (Szombathelyi Haladás), Lipták Zoltán (Győri ETO FC), Kádár Tamás (Diósgyőri VTK), Halmosi Péter (Szombathelyi Haladás)

középpályások: Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Koman Vladimir (FK Krasnodar), Hajnal Tamás (VfB Stuttgart), Pintér Ádám (Real Zaragoza), Elek Ákos (Diósgyőri VTK), Pátkai Máté (Győri ETO FC), Szakály Péter (DVSC-TEVA), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva)

támadók: Szalai Ádám (FSV Mainz 05), Szabics Imre (Sturm Graz), Böde Dániel (Ferencváros), Rudolf Gergely (Diósgyőri VTK), Kovács István (Videoton FC)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik