Foci

Az Arsenalt még az ág is húzza

Jack Wilshere, Arséne Wenger (jack wilshere, arséne wenger, )
Jack Wilshere, Arséne Wenger (jack wilshere, arséne wenger, )

Sérülések tizedelik az Arsenal labdarúgócsapatát a Bayern München elleni Bajnokok Ligája-visszavágó előtt.

Az Arsenal továbbjutási esélyei a nyolcaddöntőből gyakorlatilag már az odavágón minimálisra csökkentek, ugyanis a szezonban bivalyerős formában játszó Bayern München 3-1-re nyert Londonban, így igen kényelmes helyzetbe került a párharcot illetően. Ha mindez nem lenne elég, fontos láncszemek dőltek ki az Ágyúsok soraiból.

Mielőtt még az angol együttes elutazott volna Németországba, Arséne Wenger, a klub menedzsere adott számot a játékosok állapotáról. Bacary Sagna a térdét fájlalja, Lukas Podolski pedig a bokáját. Ugyancsak a bokája sérült meg Jack Wilshere-nek, az angol válogatott középpályás hetekre kidőlt.

„Begyulladt a bokája, de most nem az, amelyik korábban sérült volt. Három hetet kell majd kihagynia, így sem a München, sem a Swansea ellen nem játszik, ráadásul a válogatottban sem léphet pályára” – mondta Wenger arra is utalva, hogy a Háromoroszlánosok San Marino, majd Montenegro ellen meccselnek a világbajnoki selejtezőben.

A Tottenham ellen 2-1-re elveszített észak-londoni derbin megsérülő Wilshere egyébként nem panaszkodhat az ellátásra, jelenleg ugyanis Dubaiban lábadozik, hogy a kiesés ellen menekülő Reading ellen már bevethető legyen március 30-án. A kezelésére azért is fordít nagy figyelmet a Senal, mert a középpályás kihagyta a teljes tavalyi szezont, miután egy bokasérülés után fáradásos törése lett. Ezt szeretnék most elkerülni Londonban.

Ami a Bayern elleni párharcot illeti, Wenger már az esélytelenek teljes nyugalmával csak annyit mondott: „Az esélyünk kicsi, de megvan rá a lehetőségünk, hogy a lehetetlent is megoldjuk. Ha ez sikerülne, az óriási siker lenne a számukra.”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik