Foci

Egy tűt nem lehet majd leejteni a Fradi–Újpesten

Az utolsó jegyek is elkeltek, így telt ház lesz vasárnap a Fradi-Újpesten az Albert Stadionban, miközben a hétvégi "cudar zakó" miatt a lilák szurkolói saját játékosaiknak üzentek durván: fejfákat szögeztek a Szusza Ferenc Stadion kerítésére...

A fradi.hu oldal közölte, hogy hétfőn reggel alig pár óra alatt elfogytak a pluszban felszabadult helyekre is a jegyek, így már nem lehet belépőt kapni az Újpest elleni derbire.

A meccset vasárnap délután fél öttől rendezik. 18 100 férőhelyes a stadion, a vendég lila-fehérek 1400 belépőt kaptak (náluk is pillanatok alatt elfogytak a tikettek).

A mérkőzés napján időben (1,5-2 órával a kezdés előtt) és a rendezők iránymutatásait figyelembe véve kell megközelíteni a létesítményt, mert a beléptetés időtartama a hatalmas érdeklődés miatt a megszokottnak várhatóan többszöröse lesz.

Az Üllői úti Albert Stadion bontása jövő csütörtökön kezdődik meg, előtte egy nappal a Ferencváros és az osztrák Rapid Wien barátságos mérkőzést vív az arénában. Az új stadion a tervek szerint 2014 őszére készülhet el.

A hírek szerint a Fradi addig a Puskás Ferenc Stadionban játssza majd hazai tétmeccseit.

A Ferencváros önbizalomtól duzzadva várhatja a bajnokit, ugyanis a csapat vasárnap 3-0-ra nyert Pápán, ugyanakkor az Újpestnek nagyon össze kell szednie magát, mert szombaton hazai pályán kapott ki 6-0-ra a Pakstól.

Történelmi volt ez a vereség, ugyanis az Újpest a profi labdarúgó-bajnokság bevezetése, azaz 1926 óta nem kapott ki ilyen arányban odahaza. A legsúlyosabb vereség 5-0-s volt, ez három alkalommal fordult elő, egy 1-6-os bukta pedig 1938-ban esett meg a lilákkal.

Durva véleményformálás (Fotó: origo.hu)

Nem is csoda, hogy a drukkerek nehezen emésztették meg a kudarcot: meglehetősen morbid módját választották  véleményük kifejezésének. Egy drapérián elköszöntek Jos Daerden vezetőedzőtől, a játékosoknak pedig fejfákat állítottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik