Foci

Zubizarreta: A Barcának járt volna a 11-es

victor valdes (victor valdes, barcelona)
victor valdes (victor valdes, barcelona)

A Real Madrid 2-1-re legyőzte a Barcelonát a spanyol bajnokság szombati csúcsmeccsén. A játékvezető egy büntetővel adós maradt.

Az idei szezonban immár a negyedik El Clásico következett szombaton, hiszen a csapatok a bajnokság őszi idényében 2-2-re végeztek, majd februárban a Király Kupa elődöntőjében is összecsaptal, kétszer.

A madridiak egy 1-1-es döntetlen után 3-1-re kiütötték riválisukat, így a Blancók mentek a fináléba a kupában. Szombaton aztán 2-1-re győzött a Real: Benzema góljára Messi még válaszolt 18., Realnak lőtt góljával, de a második félidőben jött Sergio Ramos, aki Özil szögletét Valdes kapujába fejelte.

A Barca a végén nagy rohamot indított, és az utolsó pillanatokban Sergio Ramos gyanús körülmények között ért hozzá Adrianóhoz a 16-oson belül. Miguel Angel Perez Lasa nem adott büntetőt, sőt, a meccs lefújása után reklamáló Victor Valdest még ki is állította.

A Barcelona sportigazgatója, Andoni Zubizarreta szerint egyértelmű, hogy járt volna a 11-es a katalánoknak.

“A képeken egyértelműen látszik, hogy szabálytalanság történt. Megérdemeltük volna a döntetlent. Nagyon intenzív meccs volt, igazi El Clásico. Fel kell állnunk, és a következő bajnokira, a Deportivo elleni találkozóra kell készülnünk” – így az egykori legendás kapus.

A Barcának ezzel együtt nem sok aggódnivalója van a bajnokságban, ugyanis még így is 13 ponttal vezetnek a Real előtt, és még az Atleticóval szemben is van 12 pontos előnye.

Az más kérdés, hogy Jordi Rourával ez a harmadik veresége a csapatnak, a Real elleni két bukta mellett sokkal fájóbb volt a Milan elleni 0-2 a Bajnokok Ligájában.

Ramos: lökést ad a siker

“Büszkék vagyunk a munkára, amit elvégeztünk. Különösen örülünk annak, hogy ezen az összecsapáson olyan játékosok is lehetőséget kaptak, akik az elmúlt időszakban kevesebbet voltak pályán” – nyilatkozta a világ- és Európa-bajnok Sergio Ramos a Real honlapján.

“A két klasszikus után úgy utazunk Manchesterbe, hogy hiszünk a győzelemben, persze tiszteljük az ellenfelünket, kiváló csapatról van szó” – mondta a főszereplővé lett védő.

Videó – a vitatott eset:

Videó – a találkozó összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik