Foci

Megvehetik az Arsenalt: 510 milliárd forintért

arsenal (arsenal, )
arsenal (arsenal, )

Brit sajtóértesülés szerint egy közel-keleti csoport hamarosan 1,5 milliárd fontos ajánlatot tesz az angol labdarúgó-bajnokságban szereplő Arsenal megvételére.

A The Telegraph című napilap írása szerint a konzorcium terve, hogy a londoni csapatot ismét Európa legjobbjai között emlegessék. Ehhez, vagyis főként új játékosok szerződtetéséhez biztosítanák a szükséges anyagi forrásokat.

A lap beszámolója szerint a cég egyelőre nem fedte fel kilétét, de valószínűleg katari, vagy egyesült arab emírségekbeli vállalatról lehet szó.

Az elmúlt években számos nagy múltú klub került közel-keleti tulajdonba: az egyik legjobb példa a Manchester City, amelyet az Abu-Dzabi királyi család Manszur sejk vezetésével vásárolt meg 2008-ban. A gárda tavaly megnyerte az angol bajnokságot.

Legutóbb a francia Paris Saint-Germain került katari kézbe, a klub azóta többek között olyan futballistákat vásárolt meg, mint Zlatan Ibrahimovic, Thiago Silva és Ezequiel Lavezzi.

Az Arsenal immáron nyolc éve nem nyert nagy trófeát, ráadásul a klub évről évre megválik egy-egy sztárjátékostól. Tavaly nyáron a holland Robin van Persie, előtte pedig a spanyol Cesc Fabregás igazolt el.

Az Arsenal ebben az évben különösen gyengén szerepel, a Bajnokok Ligájában hazai pályán került nagy hátrányba a Bayernnel szemben a nyolcaddöntőben. Az FA-kupából már kiesett, a Ligakupában a Bradford verte ki anno, a bajnokságban pedig a negyedik helyért küzd.

Vasárnap nagy rangadón, derbin találkozik a Tottenhammel, idegenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik