Foci

Manchesterben kapott ki a büntetőt hibázó Chelsea

Yaya Touré (yaya touré, )
Yaya Touré (yaya touré, )

A Manchester City labdarúgócsapata hazai pályán nyert 2-0-ra a Chelsea ellen az angol bajnokságban.

Vasárnap délután egy igazi rangadót rendeztek a Premier League-ben, ugyanis a címvédő Manchester City a Chelsea-t látta vendégül. A két együttes ráadásul közvetlen riválisa egymásnak a tabellán, így amolyan hatpontos találkozó volt ez.

A találkozó elején a City nyomatékosította, ki az úr a háznál, Roberto Mancini fiai rendesen nekiestek ellenfelüknek, a hazaiak főleg a széleken tudták őrületbe kergetni a londoni játékosokat. Az első félidő ennek ellenére 0-0-val zárult, igaz Cech hatalmas bravúrjára volt szükség ahhoz, hogy Nastasic ne fejeljen gólt a 14. percben Silva szöglete után.

A második felvonás elején óriási gólszerzési lehetőséghez jutott a Chelsea, Ba harcolt ki ugyanis büntetőt. A tizenegyeshez a veterán Frank Lampard állt oda, ám próbálkozását védeni tudta Joe Hart, pedig a középpályás jó helyre rúgta a labdát, de a kapus résen volt. Ez a 63. percben bosszulta meg magát, amikor a City egyik kulcsembere, Yaya Touré lőtte ki a hosszú alsó sarkot. A győzelmet a hajrában biztosította be a manchesteri együttes, a csereként beálló Tévez állította be a 2-0-s végeredményt.

A játéknap másik mérkőzésén több találat esett, a Newcastle ugyanis 4-2-re verte a Southamptont. A vendégek ugyan már a harmadik percben betaláltak, de a Szarkák még az első félidőben fordítottak. A Southampton ugyan egyenlített a második felvonás első perceiben, de a hazaiak a második felvonásban is kettőt lőttek és bezsebelték a három pontot. A második gólt Cissé szerezte, aki távolról vette be a kaput – ezt a találatot még sokat fogják emlegetni.

Eredmények – Premier League, 27. forduló

Manchester City – Chelsea 2-0 (0-0)
Gólszerzők: Y. Touré (63.), Tévez (85.)

Newcastle – Southampton 4-2 (2-1)
Gólszerzők: Sissoko (33.), Cissé (42.), Cabaye (67. – 11-esből), Hooiveld (79. – 11-esből) illetve Schneiderlin (3.), Lambert (50.)

Videó – A City góljai:


Ajánlott videó

Olvasói sztorik