Foci

A debreceni kapustól hangos az angol sportsajtó

Polekszics (polekszics, )
Polekszics (polekszics, )

Az Ekstra Bladet dán lap információit, miszerint a 2009-es Liverpool-DVSC Bajnokok Ligája mérkőzés (1-0) manipulálni próbálták felkapta a brit média.

Mint korábban megírtuk, az Europol a DVSC Liverpool elleni 2009-es Bajnokok Ligája meccsét is vizsgálta – állítja a dán Ekstra Bladet. Polekszics kapust állítólag azzal bízták meg, hogy 2 gólnál többet kapjon. Az angol sportsajtó azóta lényegében ezzel a hírrel van tele. A SUN a montenegrói születésű, jelenleg is a Debrecen állományába tartozó kapus – aki az ominózus meccsen is védett – arcképét címlapi montázsában mutatja be, miközben leszögezi, a Liverpool játékosok megdöbbenve állnak az eset előtt, hiszen ők mit sem sejtettek az egészből.

A The Independent azt írja, hogy a Fiorentina meccset követően Polekszics kapus ismét címzettje egy állítólagos vesztegetésnek, miközben kiemelei, hogy Angliában ez az első magas szintű mérkőzés Angliában, amire a gyanú árnyéka vetül.

A Daily Mail is vezető hírben foglalkozik a témával benne Ralf Ellis kis jegyzetével “Was this the game?” címmel.

Az Europol hétfői sajtótájékoztatójánn kiderült, a nemzetközi labdarúgó bundabotrányban 380 mérkőzés volt érintett Európában, s a befolyásolt találkozók összesen 8 millió eurónyi (nagyjából 2,3 milliárd forint) hasznot hoztak a csalóknak.Rob Wainright, az Europol vezetője a hétfői hágai sajtótájékoztatón bejelentette, a közös nyomozás eredményeként 15 országban 425 korrupt játékost és egyéb hivatalos személyt, valamint bűnözőt azonosítottak, akik részt vettek a bűncselekmények elkövetésében.

Az összecsapások befolyásolása kiterjedt a világbajnoki és Európa-bajnoki selejtezőkre, Európa Liga, Bajnokok Ligája, valamint számos európai ország élvonalbeli bajnokságára. A nyomozók azt is felderítették, hogy ázsiai bűnözők ugyancsak részt vettek a fogadási csalásokban, s a szóban forgó mérkőzések közül néhányat Európán kívül rendeztek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik