Foci

Ghána megnyerte a B csoportot

ghána (ghána, )
ghána (ghána, )

Ghána 3-0-ra nyert, Mali pedig 1-1-es döntetlent játszott hétfőn az Afrikai Nemzetek Kupáján. Mind a két labdarúgó-válogatott továbbjutott.

Hétfőn a B csoportban is kialakult a végeredmény, itt a játéknap előtt még mind a négy együttesnek megvolt az esélye a továbbjutásra. Nigernek volt a legkevesebb, ráadásul az is csak hat percig élt, Asamoah Gyan ekkor vette be a kaput ghánai oldalról.

Ghána a folytatásban is magabiztosan játszott, ráadásul további két gólt is szerzett, így 3-0-ra nyert és a kvartett élén zárt, ami azt jelenti, hogy a vasárnap sporttörténelmet író Zöld-foki Köztársasággal méri majd össze erejét a torna negyeddöntőjében.

Ezzel egy időben Kongó és Mali feszült egymásnak, utóbbi gárdának elég volt egy döntetlen is a továbbjutáshoz. Ehhez képest Mbokani büntetőből a Leopárdoknak szerzett vezetést a 3. percben, ám Samassa gyorsan egyenlíteni tudott. A kiegyenlített mérkőzésen nem esett több találat, így Mali csípte meg a csoport második helyét, a negyeddöntőben pedig a házigazda Dél-Afrika ellen kellene majd kiharcolnia a továbbjutást.

Eredmények – Afrikai Nemzetek Kupája, B csoport, 3. forduló

Niger – Ghána 0-3 (0-2)
Gólszerzők: Gyan (6.), Atsu (23.), Boye (49.)

Kongói DK – Mali 1-1 (1-1)
Gólszerzők: Mbokani (3. – 11-esből) illetve Samassa (14.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik