Foci

Arsene Wenger váltja Mourinhót?

arsene wenger (arsene wenger, )
arsene wenger (arsene wenger, )

A Mirror vasárnapi lapszáma, a Sunday People azt állítja, hogy Florentino Pereznek, a spanyol bajnok elnökének első számú edzőjelöltje Arsenal jelenlegi menedzsere.

Miközben a bajnokságban egyre eredményesebben játszik a királyi gárda, a spanyol és a nemzetközi sajtó egyre nagyobb tűzet gerjeszt a csapat körül. Tény, régóta áll a bál a Real Madrid háza táján, amelynek gócpontja ki más lehetne, mint Jose Mourinho.

A portugál mesterrel lényegében már mindenkivel összeveszett. A vezető spanyol játékosok, Iker Casillas és Sergio Ramos kijelentették, nem hajlandóak a “Special One-val” tovább dolgozni, de maga a tréner is szívesebben látná magát Angliában a szezon végeztével.

A Daily Telegraph állítja, a klub elnöke Florentino Perez szombaton kijelentette, José Mourinhonak távoznia kell a posztjáról, ha a Bajnokok Ligája első egyenes kieséses meccsén a Manchester United ellen alulmarad csapatával. Az a párharc pedig igazán kétesélyes…

Vasárnap a Sunday People már azt írta, Perez elnöknek már ötlete is van a kispadra, az első számú jelöltje Arsene Wenger, az Arsenalt 1996-tól, azaz majd 17 éve gardírozó francia menedzser. Speciel Wenger szerződése 2014 nyarán lejár és tény, 2005-ös FA Kupa győzelme óta nem nyert címet csapatával. Igaz, Wenger első nyolc évében még az 1998-as világbajnok francia válogatott játékosai alkották a csapat gerincét…

Az is igaz, hogy az Arsenal viszonylagos “eredménytelensége” egybeforr a stadionépítéssel. A 2006-ban átadott Emirates Stadion jelentős hitelből épült és annak részleteit példásan törleszti a klubvezetés, így nem sok forrás marad meccset eldöntő sztárjátékosok igazolására. Sőt, Wenger abból főz, amit saját maga megtermel. Úgy tartja immár 8. éve csúcs közelben – állandó BL résztvevő – csapatát, hogy a játékos adás-vételi mutatója ezen a szinten példátlan módon pozitív szaldót mutat minden évben és rendre előhúz olyan tehetségeket, mint a már angol válogatott Jack Wilshere.

Ezt pedig kevesen tudják utána csinálni, ennek megfelelően Peter Hill-Wood elnök fejében soha nem fordult meg Wenger menesztése… Kérdés, a francia fejében megfordult-e már a távozás gondolata?

Arsene Wenger sikerlistája az Arsenallal:
Angol bajnok: 1997–98, 2001–02, 2003–04
FA Kupa győztes: 1997–98, 2001–02, 2002–03, 2004–05
Community Shields/Charity Shields győztes: 1998, 1999, 2002, 2004

Ajánlott videó

Olvasói sztorik