Foci

Ronaldinhót leporolták a válogatottnál

ronaldinho (ronaldinho, )
ronaldinho (ronaldinho, )

A rutinos edző 2002-ben nyert világbajnokságot a selecaóval, majd hosszú éveken keresztül járta a világot, mire 2012 novemberében visszatért és elfoglalta a menesztett Mano Menezes helyét a kispadon. Most, január közepén hirdetett keretet először, ugyanis a jövő hónapban Anglia ellen meccsel a 2014-es világbajnokság házigazdája.

Luiz Felipe Scolari behívott pár veteránt a csapatba, így Ronaldinho, Julio Cesar és Luis Fabiano is kap bizonyítási lehetőséget, kimaradt ugyanakkor a Real Madrid kispadját koptató Kaká. Menezesnek azt is a számlájára írták, hogy Hernanest, a Lazio középpályását kihagyta, Scolari nem esett ebbe a hibába, ő is ott lesz február 6-án a Wembleyben.

Scolarinak második brazil kapitánysága idején 18 hónapja van arra, hogy egy ütőképes csapatot rakjon össze a hazai rendezésű világbajnokságra. Nem egyszerű feladat, ugyanis a brazil emberek nem csak győzelmet, de szép játékot is várnak övéiktől. Ez aztán a kihívás!

A brazil válogatott kerete

Kapusok: Julio Cesar (Queens Park Rangers), Diego Alves (Valencia)

Védők: Daniel Alves (Barcelona), Adriano (Barcelona), David Luiz (Chelsea), Dante (Bayern München), Leandro Castan (AS Roma), Miranda (Atlético Madrid), Filipe Luis (Atlético Madrid)

Középpályások: Ramires (Chelsea), Arouca (Santos), Paulinho (Corinthians), Hernanes (Lazio), Oscar (Chelsea), Ronaldinho (Atletico Mineiro)

Csatárok: Hulk (Zenit Szentpétervár), Neymar (Santos), Lucas (Paris St. Germain), Fred (Fluminense), Luis Fabiano (Sao Paulo)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik