Foci

Csodagóllal nyerte Elefántcsontpart a rangadót

Elefántcsontpart (elefántcsontpart, )
Elefántcsontpart (elefántcsontpart, )

A labdarúgó Afrikai Nemzetek Kupáján Gervinho a 88. percben döntötte el a Togo elleni ütközetet.

Eddig nem kényeztettek el minket a csapatok a Dél-Afrikában zajló ANK-n, hat mérkőzésből öt végződött döntetlennel, a meccsek többsége pedig hagyott némi kívánnivalót maga után.

Épp ezért a torna követői a keddi játéknap előtt bőszen dörzsölhették a tenyerüket, ugyanis ezen a napon mutatkozik be a „halálcsoport”.

A kupa elnyerésére a legnagyobb esélye idén is Elefántcsontpartnak van, a csapatnak pedig nagy szüksége volt egy jó kezdésre. Ennek megfelelően Didier Drogbáék már a nyolcadik percben megszerezték a vezetést, a Manchester City egyik legjobbja, Yaya Touré lőtt védhetetlenül a hálóba. Már azt hihették az Elefántok, hogy előnnyel mennek a szünetre, ám Ayitre még a félidő előtt egyenlített.

A második félidőben is főleg a narancsmezesek diktálták a tempót, azonban sokáig nem tudtak újabb gólt lőni. Már sokan elkönyvelték az újabb döntetlent, amikor a 88. percben Agassa kapus rém rosszul jött ki egy középre tekert szabadrúgásnál, a labda átszállt fölött, Gervinho pedig fantasztikus mozdulattal az üres kapuba lőtt, beállítva a 2-1-es végeredményt.

Eredmény – Afrikai Nemzetek Kupája, D csoport, 1. játéknap
Elefántcsontpart – Togo 2-1 (1-1)
Gólszerzők: Y. Touré (8.), Gervinho (88.) illetve Ayite (45+1.)

A meccs összefoglalója:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik