Foci

Távozóban a Barcelona kapusa

Victor Valdes (victor valdes, )
Victor Valdes (victor valdes, )

Victor Valdés, az FC Barcelona spanyol kapusa nem hosszabbítja meg 2014 nyarán lejáró szerződését.

A 31 esztendős, válogatott kapus még január első napjaiban beszélt arról a médiának, hogy a tervei közt szerepel más futballkultúrák megismerése is, így nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy elhagyja a Barcelonát. Egy ideig csámcsogott ezen a sajtó, majd szépen elcsendesedtek hangok Victor Valdés körül.

A legfrissebb hírek miatt ugyanakkor visszakerült a középpontba a portás, ugyanis az ügynöke közölte a Barcelona vezetőivel, hogy Valdés nem kívánja meghosszabbítani jövő nyáron lejáró szerződését. Egy bennfentes arról beszélt a spanyol hírügynökségnek, hogy a játékos jövőbeni fizetéséről nem tudtak megegyezni a felek.

Természetesen már elindultak a találgatások, hogy hol fogja folytatni Valdés, na meg arról is, hogy ki és mikor lép a helyére. A legtöbben David De Geát, a Manchester United spanyol kapusát emlegetik, aki 2011-ben hagyta el az Atlético Madridot a Manchester United kedvéért.

Valdés öt bajnoki címet, két spanyol Király Kupát, három Bajnokok Ligáját, öt spanyol Szuperkupát, valamint két-két európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot nyert eddig a gránátvörös-kék együttessel. Tagja volt a 2010-ben világbajnoki, 2012-ben Európa-bajnoki címet szerző spanyol válogatottnak, valamint öt szezonban nyerte el a legkevesebb kapott gólért járó Zamora-díjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik