Foci

A szövetség szorossá tette az olasz bajnokságot

ssc napoli (ssc napoli, )
ssc napoli (ssc napoli, )

Az Olasz Labdarúgó Szövetség (FIGC) illetékes bizottsága helyt adott a Napoli fellebbezésének, így a gárda visszakapta azt a két pontot, amelyet egyik korábbi játékosának bundaügye miatt vontak le tőle.

Matteo Gianello, a csapat volt cserekapusa még áprilisban vallotta azt az ügyészségen, hogy 2010-ben arra próbálta meg rávenni társait, veszítsék el a zárófordulóban a Sampdoria elleni bajnokit.

A kapus azt mondta, hogy Paolo Cannavarót és Gianluca Gravát kereste meg “ajánlatával”, amire mindkét futballista nemet mondott. A két játékos tagadta, hogy bármi rosszat tett volna, de a szabályok szerint jelenteniük kellett volna az ügyet. A találkozót egyébként 1-0-ra nyerte a Sampdoria, amivel kiharcolta a Bajnokok Ligája-selejtezőjében való indulás jogát.

Gianello játékjogát a FIGC három évre és három hónapra felfüggesztette, Cannavarót és Gravát a jelentési kötelezettségük elmulasztása miatt féléves eltiltással sújtotta, ám utóbbi két futballista büntetését most törölték.

A csütörtöki döntéssel a Napoli pontszámban befogta a Serie A tabellájának második helyén álló Laziót (sőt, az egymás elleni eredmény miatt be is előzte), és a hátránya már csak három pont a címvédő, listavezető Juventusszal szemben.

Érdekesség, hogy ebben az idényben négy másik csapat szerepel az élvonalban, amelytől pontot vontak le fogadási csalásban való érintettség miatt. A Sampdoria és a Torino egy-egy pont levonással kezdte az idényt, az Atalanta kettővel, a Siena pedig hattal. Utóbbi a sereghajtó, a toszkán együttes helyzete nem lenne ennyire kilátástalan, ha meglenne pluszban az a hat egysége.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik