Foci

A Stoke és védője megnyerte a meccset a Chelsea-nek

stoke city (stoke city, stoke, manchester city, )
stoke city (stoke city, stoke, manchester city, )

Két öngólt is szerzett Walters a Chelsea ellen, így a Stoke nagyon sima vereségbe szaladt bele odahaza az angol Premier League-ben.

Nincs valami nagy formában a Chelsea, hiszen odahaza kaptak ki a QPR-tól az előző bajnoki fordulóban, ráadásul a Swansea is két góllal nyert a Stamford Bridge-en a Ligakupa elődöntőjének első mérkőzésén.

Ha azt is mellévesszük, hogy a szombati ellenfél, a Stoke City legutóbb tavaly februárban kapott ki utoljára odahaza (17 bajnokit vívott azóta meg sikeresen), nem sok jóval kecsegtetett a meccs a londoniak számára.

Ezzel együtt a Chelsea többet próbálkozott az első félidőben, Demba Ba nagy feladat elé állította a védőket. Igazán nagy ziccer nem alakult ki, Walters viszont az első félidő hosszabbításában bombaöngóljával (egy beadás után fejjel vette be saját kapuját) kisegítette a Kékeket (0-1).

Begovic remekelt a Stoke kapujában, és így tett fordulás után is, az 52. percben Ashley Cole lövését tolta szögletre. Benitez együttesében már ott volt Petr Czech, aki sérülése után tért vissza Turnbull helyére. A lelátóról egyébként olykor felhangzott a “fat spanish waiter, fat spanish waiter” rigmus, magyarul “kövér spanyol pincér” – minden bizonnyal így írták le Rafa Benitezt a Stoke és a Chelsea drukkerei.

Az 55. percben két Stoke-helyzet is akadt, majd három perc múlva Azpilicueta szabálytalankodott a 16-oson belül: a játékvezető 11-est ítélt, de a Stoke játékosa már lesen állt, így visszavonta az ítéletet a spori. A 62. percben növelte előnyét a Chelsea, egy szögletre Lampard mozdult, mellette Walters is, akinek a fejéről a kapuba pattant a labda (0-2), a védő második öngólja volt ez a meccsen.

Két perccel később Matát letarolták a 16-oson belül, 11-es: Lampard bevágta (0-3). Összeesett a Stoke, a Chelsea-nek pedig sok minden bejött: Hazard 20 méterről bombázott a kapuba (4-0). A 80. percben aztán beállt John Terry, aki szintén
sérülés után tért vissza a csapatba.

A 90. percben Walterst buktatta Terry, a büntetőt a sértett fölébikázta. Ez nem az ő napja volt…

A nap másik nagyarányú győzelmét a Sunderland aratta a West Ham ellen, de a nap másik meglepetése a Reading győzelme volt. Ugyanis a West Brom 2-0-ra vezetett a 82. percig a kiscsapat otthonában, de aztán mégis a hazaiak győztek!

Az Aston Villa folytatja katasztrofális szereplését: ezúttal a közvetlen rivális Southamptontól kapott ki hazai pályán.

Eredmények – Premier League, 22. forduló:

Stoke City – Chelsea 0-4 (0-1)
gólszerzők: Walters (45+1., öngól)

Aston Villa – Southampton 0-1 (0-1)
gólszerzők: Lambert (34., 11-esből)

Fulham – Wigan 1-1 (1-0)
gólszerzők: Karagounis (22.), illetve Di Santo (71.)

Everton – Swansea 0-0

Norwich – Newcastle 0-0

Reading – West Bromwich Albion 3-2 (0-1)
gólszerzők: Kebe (82.), Le Fondre (88., 11-esből), Pogrebnyak (90.), illetve Lukaku (19., 69.)

Sunderland – West Ham United 3-0 (1-0)
gólszerzők: Larsson (12.), Johnsson (47.), McClean (74.)

A Chelsea négy góllal nyert a Stoke otthonában:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik