Foci

A Brighton kiverte a Newcastle-t az FA-kupából

newcastle brighton (newcastle united, brighton, )
newcastle brighton (newcastle united, brighton, )

A legjobb csatárát elveszítő Szarkák simán kikaptak a másodosztályú ellenfelük otthonában, így nem jutottak a 32 közé.

Rendkívül tartalékosan lépett fel a Newcastle United a Brighton and Hove Albion otthonában az FA-kupa harmadik körében, ahol még 64 csapat van versenyben.

Nem pusztán azért, mert Demba Ba a Chelsea-hez igazolt, hanem azért is, mert nem volt ott a Szarkák együttesében Pappis Cissé, Tioté, Gutierrez, Vukcic vagy épp Ben Arfa sem.

A Brighton egy évvel ezelőtt épp Alen Pardew együttesét verte ki ebből a sorozatból, amely a szigetország legnagyobb presztízsű kupasorozata, akkor egy öngóllal, 1-0-ra verte Gustavo Poyet csapata a Newcastle-t.

Most is sokáig csak egyetlen gólt láthatott a gyönyörű brightoni stadion közönsége: Orlandi, a Barcelona egykori játékosa külsővel lőtt fordulásból a kapuba egy bal oldali beadást.

Érdekesség, hogy a vendégek, akik elég ramatyul szerepelnek idén a Premier League-ben, csak azután kezdtek el igazán focizni, miután Shole Ameobit a 63. percben második sárga lapja után kiállították. A végén aztán kinyílt a vendégvédelem, ezt pedig a csereként beállt Hoskins kihasználta.

Továbbment a Brighton.

Eredmények – Fa-kupa, a legjobb 32 közé jutásért:
Brighton and Hove Albion – Newcastle United 2-0 (1-0)
gólszerzők: Orlandi (33.), Hoskins (87.)
piros lap: Shola Ameobi (63.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik