Foci

Platini rekorddöntést vár Messitől

lionel messi (lionel messi)
lionel messi (lionel messi)

Michel Platini, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnöke szerint a háromszoros aranylabdás Lionel Messi a negyedik elismerését is begyűjti, és ezzel rekorder lesz.

“Nem tudom, hogy már most, vagy esetleg később, de száz százalékig biztos vagyok abban, hogy Messi a negyedik Aranylabdát is megkapja majd, ezzel pedig megdönti Johan Cruyff, Marco Van Basten és az én rekordomat is” – mondta Michel Platini.

A FIFA-Aranylabdáért az idei teljesítménye alapján a címvédő Lionel Messi mellett a spanyol Andrés Iniesta (FC Barcelona), valamint a portugál Cristiano Ronaldo (Real Madrid) van még versenyben.

A legnagyobb esélyes most is a sorozatban háromszor diadalmaskodó argentin futballzseni, aki rekordot jelentő 14 találattal lett gólkirály a Bajnokok Ligája előző idényében, míg a spanyol bajnokságban 50 góllal – így aranycipősként – végzett a rangsor élén. 2012-ben eddig 84(!) gólt szerzett, így már csak eggyel marad el a német Gerd Müller 1972-ben elért, naptári év szerinti 85-ös csúcsától. Messi lehet az első játékos, aki negyedszer is elnyeri az Aranylabdát.

A győztest január 7-én, a FIFA zürichi gáláján nevezik meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik